Τη Συμμαχική Οδό μπροστά από το στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου θα αποκλείσουν κάτοικοι των Διαβατών


Την έντονη αντίδραση των κατοίκων του δήμου Δέλτα έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης για δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στην περιοχή των Διαβατών.

Χτες το δημοτικό συμβούλιο του δήμου, μετά από μια περιπετειώδη συνεδρίαση με πολλή ένταση και αντιδράσεις, έλαβε απόφαση εναντίον της δημιουργίας του Κέντρου. Αποφασίστηκε μάλιστα η συγκρότηση Συντονιστικής επιτροπής η οποία θα καθορίσει τη μορφή των κινητοποιήσεων των κατοίκων.

Η Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα στο θεατράκι των Διαβατών και αποφάσισε να αρχίσει κινητοποιήσεις από αύριο Κυριακή. Σήμερα το απόγευμα θα αναρτηθεί πανό στην είσοδο του στρατοπέδου 1090, ενώ αύριο στις 11.00 κάτοικοι και εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών των δήμων Δέλτα και Ωραιοκάστρου, θα αποκλείσουν συμβολικά τη Συμμαχική Οδό μπροστά από το στρατόπεδο.

Η πορεία των κινητοποιήσεων θα κριθεί από την συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα οι δήμαρχοι Μίμης Φωτόπουλος και Αστέριος Γαβότσης με τον αν. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της συνάντησης του υπουργού με την ΚΕΔΕ.

image

Πηγή :thestival.gr