Τοποθετήθηκε ο νέος αγωγός ύδρευσης στη Νέα Μαγνησία


Βελτιώνοντας την παροχή νερού στην περιοχή.

Αποκαταστάθηκε η υδροδότηση στη Νέα Μαγνησία και στον οικισμό Γαλλικού μετά από πολύωρη διακοπή που ταλαιπωρησε τους κατοίκους.

Οι εργασίες αντικατάστασης του αμιανοσωλήνα ολοκληρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες και πλέον κάτοικοι και επιχειρηματιες της περιοχής θα έχουν καθαρό νερό υψηλής ποιότητας απο σύγχρονο σωλήνα πολυαιθυνελιου.

Ο αμιαντοσωλήνας που τροφοδοτούσε τη Νέα Μαγνησία και τον οικισμό Γαλλικού κριθηκε ακατάλληλος λογω παλαιότητας καθώς είχε υποστεί βλαβες σε ολο του το μήκος με αποτέλεσμα να χανονται πολλά κυβικα νερού και να φτάνει σε κατοίκους και επιχειρήσεις νερό χαμηλής ποιότητας και πίεσης.

Ο νέος αγωγός τοποθετήθηκε το απόγευμα της Κυριακής και ήταν έτοιμος για χρήση εντός του χρονοδιαγράμματος που ειχε τεθεί (στις 18:00 το απόγευμα) ωστόσο κατά τη δοκιμαστική υδροδότηση προκλήθηκαν ζημιές στα σημεία σύνδεσης του παλαιού με το νέο αγωγο, λόγω της υψηλής πίεσης του νερού.

Οι ζημιές εντοπίστηκαν στο σημείο του αγωγού που περνούσε κάτω από την Εγνατία οδό όπου λόγω ρωγμων και απώλειας νερού ο παλαιός αγωγός είχε προκαλέσει διάβρωση στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα την αναγκαστική παράταση της διακοπής για 10 ώρες.

Η αντικατάσταση του αγωγού αποφασίστηκε από τη νέα διοίκηση του Δήμου Δέλτα και της ΔΕΥΑΔ προκειμένου να τερματιστεί η ταλαιπωρία επιχειρηματιών και κατοίκων και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος ολικής καταστροφής του αγωγού που θα προκαλούσε διακοπή της υδροδότησης στην περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ΔΕΥΑΔΔ με ανακοίνωσή της εκφράζει την κατανόησή της προς τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν: “Κατανοούμε τον εκνευρισμό που προκλήθηκε στους καταναλωτές για τις που διήρκεσαν οι εργασίες αντικατάστασης του αγωγού, οι οποίοι είχαν συνηθίσει σε συνεχείς ολιγοωρες διακοπές λόγω παλαιότητας του αγωγού και τους διαβεβαιώνουμε πως αυτή η ταλαιπωρία ήταν η τελευταία” ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΔΔ.