Ο Βουλευτής Γ. Λαζαρίδης για την σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ


Στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης του σχεδίου νόμου για την  κύρωση  της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας  του, αναφέρθηκε αναλυτικά στους όρους της συμφωνίας, εκφράζοντας την  πεποίθηση ότι η δραστηριοποίηση της COSCO θα λειτουργήσει σαν φάρος  προσέλκυσης νέων επενδύσεων, όχι μόνο γύρω από το λιμάνι, στη  ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και τα κέντρα εμπορευματο-κιβωτιών, αλλά και  σε  άλλους τομείς της οικονομίας, όπως η αγορά ακινήτων και ο τουρισμός.

Ακολουθεί μέρος της τοποθέτησής του:

“….Ο Πειραιάς μετατρέπεται σε κέντρο μετεκφόρτωσης και σημείο σύνδεσης της Ευρώπης  με την Ασία, ενώ αναμένεται να αναβαθμιστεί, προκαλώντας αύξηση της εμπορικής  κίνησης, αύξηση του τζίρου, καινούριες θέσεις εργασίας αλλά και προοπτικές νέων  συνεργασιών.

Η ενίσχυση του λιμένα του Πειραιά ως πύλη εισόδου στις ευρωπαϊκές αγορές σε  συνδυασμό με έναν στρατηγικό σχεδιασμό συνδυασμένων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας  (βλ. σύνδεση θαλάσσιων μεταφορών, με τις χερσαίες, σιδηροδρομικές και οδικές οδούς) θα έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στην οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο της χώρας όσο και  στην ενίσχυση του γεωπολιτικού και οικονομικού της αποτυπώματος.

Η υπό εξέταση συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο του προγράμματος  αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και η  σύμβαση αγοραπωλησίας καλείται να κυρωθεί μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή, καθώς προσβλέπουμε στους θετικούς ρυθμούς  ανάπτυξης που θα επέλθουν από την παροχή της δικής μας τεχνογνωσίας, στους τομείς του  τουρισμού, της ακτοπλοϊας και του εμπορίου, με τις υψηλές υπηρεσίες και τις επενδύσεις  που υποχρεούται να κάνει η COSCO στο μεγαλύτερο τέρμιναλ ακτοπλοΐας στην Ευρώπη…”