Αισθητά μειωμένα τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στο Δήμο Δέλτα


Σε εξαιρετικά χαμηλούς αριθμούς νέων ενεργών κρουσμάτων και νοσηλειών έχει πέσει ο νομός Θεσσαλονίκης, καθώς οι επιδημιολογικοί δείκτες της πανδημίας του κορωνοϊού βελτιώνονται κάθε εβδομάδα.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ προς τους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης κάθε εβδομάδα είναι και καλύτερη και πλέον πολλοί δήμοι μετρούν ελάχιστα κρούσματα, ενώ πολλοί είναι και εκείνοι που έχουν μηδενικές νοσηλείες.

Οι δήμαρχοι παρακολουθούν στενά την πορεία της πανδημίας, συνεχίζουν τα τεστ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ενώ πολλοί είναι σε διαδικασία έναρξης νέας καμπάνιας υπέρ των εμβολιασμών, ώστε να μην ανατραπεί αυτή η καλή πορεία του τελευταίου διαστήματος.

Πέραν των φόβων για τις μεταλλάξεις (Δέλτα), την πορεία των εμβολιασμών εν μέσω θέρους και τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ανησυχία ειδικά στις αγροτικές περιοχές (όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά και της υπόλοιπης Κεντρικής Μακεδονίας) προκαλεί η λειτουργία των μονάδων κονσερβοποιίας, όπου εργάζονται πλέον πολλοί εποχιακοί εργάτες μέχρι το Σεπτέμβριο και είναι πιθανό να αποτελέσουν εστίες κορωνοϊού, όπως έγινε και στο παρελθόν.

Με δεδομένο ότι τα στοιχεία του κεντρικού δήμου Θεσσαλονίκης καθορίζουν εν πολλοίς τη συνολική εικόνα του νομού, η βελτίωση της κατάστασης είναι δεδομένη. Στον δήμο Θεσσαλονίκης αυτή την εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα είναι 113 και από αυτά σε νοσοκομείο βρίσκονται 28 συμπολίτες μας. Σε σχέση με τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας, τα ενεργά κρούσματα είναι 20 λιγότερα, ενώ οι νοσηλείες 13 λιγότερες.

Αντίστοιχη αναλογικά εικόνα εμφανίζουν και οι υπόλοιποι 13 δήμοι. Στη δυτική Θεσσαλονίκη ο δήμος Παύλου Μελά μετρά μόλις 13 ενεργά κρούσματα και από αυτά τρεις νοσηλείες (την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ήταν 17 και οι νοσηλείες επτά).

Ο δήμος Δέλτα έχει έξι ενεργά κρούσματα από τα οποία τρία σε νοσοκομείο (την προηγούμενη εβδομάδα τα κρούσματα ήταν εννέα και οι νοσηλευόμενοι επτά).

Ο δήμος Χαλκηδόνας αυτή την εβδομάδα καταγράφει 11 ενεργά κρούσματα από τα οποία μόλις ένα σε νοσοκομείο, όσα ακριβώς και ο δήμος Λαγκαδά (την προηγούμενη εβδομάδα 12 κρούσματα με τα δυο σε νοσηλεία).

Covid free τείνει να γίνει ο δήμος Ωραιοκάστρου με μόλις δύο ενεργά κρούσματα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, όταν την προηγούμενη εβδομάδα κατέγραφε επτά ενεργά κρούσματα και τρεις νοσηλείες).

Σαφώς βελτιωμένοι οι δείκτες και στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με τον δήμο Θέρμης να μετρά πλέον μόλις 11 κρούσματα και επί δυο εβδομάδες να μην έχει κανέναν δημότη σε νοσοκομείο.

Κανένα άτομο σε νοσοκομείο δεν έχει και ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, με τα ενεργά κρούσματα να είναι πλέον μόνο δέκα.

Ο δήμος Θερμαϊκού έχει επτά ενεργά κρούσματα από τα οποία ένα σε νοσοκομείο (από 11 κρούσματα και τέσσερις νοσηλείες την προηγούμενη εβδομάδα).

 

*Φωτογραφία Αρχείου

Με πληροφορίες από: voria.gr