Αλαλούμ στο Ωραιόκαστρο για την “Αλκυονίδα” μετά την αποχώρηση του Δήμου Δέλτα


Τι συνέβη;

Αλαλούμ επικρατεί στο δήμο Ωραιοκάστρου με αφορμή την λειτουργία καταφυγίου Αδέσποτων ζωών και την επανασύσταση του φορέα «Αλκυονίδα».

Η στάση του δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη να αποχωρήσει από την συνεδρίαση των εμπλεκόμενων δήμων (Ωραιοκάστρου , Χαλκηδόνας, Δέλτα) όταν αποφασίστηκε να οριστεί πρόεδρος η κ Ελένη Μπαλογιάννη άμισθη σύμβουλος του νυν δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη με πέντε ψήφους από τα συνολικά εννιά μέλη και ενώ τρεις αποχώρησαν, προκάλεσε αναστάτωση και τριγμούς.

Θυμίζουμε ότι μεταξύ των τριών δημάρχων είχε γίνει συμφωνία για το πρόσωπο που θα ορίζονταν πρόεδρος του φορέα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες την τελευταία στιγμή ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου έφερε αντίρρηση, προτείνοντας την κ Μπαλογιάννη.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Ωραιοκάστρου  δύο παρατάξεις της Αντιπολίτευσης άσκησαν πιέσεις στον δήμαρχο να πάρει πίσω την απόφαση του και να βρεθεί σημείο σύγκλησης με τον δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη.

Πληροφορίες από το περιβάλλον του δημάρχου Δέλτα πάντως αναφέρουν ότι ο δήμος έχει προχωρήσει μεμονωμένα σε ίδρυση δημοτικού  κτηνιατρείου ενώ έχει προχωρήσει σε  συζητήσεις με φιλοζωικές οργανώσεις που βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο να συνδράμουν  εθελοντικά σε αυτήν την πρωτοβουλία ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το γυαλί ράγισε στην υπόθεση της Αλκυονίδας και δύσκολα θα ξανακολλήσει.

Το βέβαιο είναι ότι ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης δικαιώθηκε με την αποχώρηση του καθώς άμεσα έβαλε μπροστά το σχέδιο δημιουργίας στέγης αδέσποτων στο δήμο Δέλτα.