Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΔΔ αναφορικά με τις αιτίες των διακοπών νερού


Ανακοίνωση σχετικά με τα τελευταία περιστατικά διακοπών υδροδότησης εξέδωσε η ΔΕΥΑΔΔ στην επίσημη σελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Διαβάστε αναλυτικά:
“Αγαπητοί συνδημότες,
με αφορμή τα τελευταία περιστατικά διακοπής υδροδότησης παίρνουμε την πρωτοβουλία να αναφερθούμε στο θέμα που μας ταλαιπωρεί όλους και να αναφερθούμε στις αιτίες που συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Υπάρχουν λοιπόν δύο περιπτώσεις στις οποίες γίνεται διακοπή υδροδότησης.
Α. Οι προγραμματισμένες για συντήρηση δικτύου και αντλιοστασίων και οι εργασίες αποκατάστασης βλαβών πριν να γίνουν μεγαλύτερες. Στις περιπτώσεις αυτές προηγούνται ανακοινώσεις από την ΔΕΥΑΔΔ για την ημερομηνία και τον χρόνο που θα διακοπεί η υδροδότηση ώστε τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις να προγραμματίσουν τις εργασίες τους με βάση τον χρόνο που θα διαρκέσει η διακοπή.
Β. Οι απροσδόκητες βλάβες. Αυτές προέρχονται από σπασίματα αγωγών λόγω ζημιών από τους εργολάβους του φυσικού αερίου, των οπτικών ινών, λόγω διακοπής ρεύματος, λόγω παλαιότητας του δικτύου και των ιδιωτικών παροχών και είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση τους. Φυσικά αυτές όταν συμβαίνουν χρήζουν άμεσης αποκατάστασης παρά το γεγονός ότι μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας και οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας είτε Σάββατο είτε Κυριακή. Όμως εκ των προτέρων δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να αντιμετωπιστούν για να επανέλθει η υδροδότηση στην περιοχή που σημειώθηκε η βλάβη.
Σε κάθε περίπτωση η ΔΕΥΑΔΔ και οι άνθρωποί της είναι στην διάθεση των δημοτών και με κάθε τρόπο και χωρίς να φείδονται χρόνου και
ενεργειών προσπαθούν να λύνουν κάθε ζήτημα υδροδότησης στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.
Ζητούμε την μέγιστη δυνατή κατανόηση στις περιπτώσεις των απροσδόκητων βλαβών καθώς ούτε προγραμματίζονται, ούτε γνωρίζουμε πόσος χρόνος χρειάζεται για την αποκατάστασή τους.
Με εκτίμηση,
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ
Σπύρος Σταματάκης”