Από τη Χαλάστρα στις 29/4 ξεκινά ο κύκλος Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Δήμου Δέλτα


Την Τετάρτη 29/4/2020 ο Κοινωνικός και Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δέλτα καλεί όλους τους αιμοδότες να προσέλθουν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαλάστρας και ώρες: 16:00-20:00.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΠΟΔΔ, «το αίμα ενός αιμοδότη κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου, γι αυτό και η ζήτησή του αυξάνεται συνεχώς.  Εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού COVID-19 και κάτω υπό την πίεση της τραγικής έλλειψης αίματος που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της χώρας μας σ΄ αυτή τη χρονική συγκυρία, ο Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα οργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία σε πέντε Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου μας. Σήμερα υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ζωές, όχι μόνο από τις επιπλοκές του κορονοϊού COVID-19, αλλά και από την έλλειψη αίματος, πλάσματος και αιμοπεταλίων. Ας πολεμήσουμε τον πανικό με σωστή πληροφόρηση και να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνεύσει».

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, γίνεται έκκληση σε όσους και όσες:

  • Είναι απόλυτα υγιείς.
  • Δεν έχουν ταξιδέψει εκτός Ελλάδος τον τελευταίο καιρό
  • Είναι μεταξύ 18 και 65 ετών. 
  • Ζυγίζουν πάνω από 50kg.  
  • Έχουν ασφαλή τρόπο ζωής και δεν ασχολούνται με δραστηριότητες υψηλού κινδύνου
  • Δεν έχουν  υποβληθεί το τελευταίο διάστημα σε χειρουργικές –οδοντιατρικές επεμβάσεις, εμβολιασμό, βελονισμό, τατουάζ, piercings, ληψη αντιβιοτικών, εγκυμοσύνη

Οι Αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν με τη λήψη όλων των επιβεβλημένων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των αιμοδοτών και των συντελεστών χορηγώντας μάσκες, αντισηπτικά κλπ., τηρώντας την προβλεπόμενη απόσταση ανά αιμοδότη.

Τηρώντας τις υποδείξεις του Νοσοκομείου για την αποφυγή του συνωστισμού και του συγχρωτισμού στους χώρους, οι εθελοντές Αιμοδότες θα μπορούν να προσέλθουν μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Για πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά από τις 08:00-14:00 στα τηλέφωνα: 2310.797175, 2310.793828