Συμμετοχή των επαγγελματιών του δήμου Δελτα στην γενική απεργία


Ενημέρωση: Πορεία από την πλατεία της Σίνδου προς κατάστημα σούπερ μάρκετ γνωστής γερμανικής αλυσίδας.

image

image

Στην σημερινή γενική πανελλαδική απεργία συμμετέχουν οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και οι οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων. Αντίστοιχα και αρκετά από τα καταστήματα και τους επαγγελματίες του Δήμου μας συμμετέχουν στην απεργία.

Στην Σίνδο, στις 9:00 θα γίνει συγκέντρωση των απεργών στην κεντρική πλατεία του χωριού. Εδώ και μέρες μια επιτροπή ενημερώνει όλους τους επαγγελματίες για την σημερινή απεργία. Η συμμετοχή αναμένεται να είναι μεγάλη.

Αντίστοιχα κυκλοφορεί εδώ και μερικές μέρες το παρακάτω ενημερωτικό υλικό.

image

Ποιοι κλάδοι συμμετέχουν στην απεργία σήμερα;

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα εργαστούν μόνο στο διάστημα από τις 10.00 έως τις 15.00, κυρίως για να εξυπηρετήσουν όσους θέλουν να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Δε θα κινηθούν καθόλου τρόλεϊ, τρένα και προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Χειρόφρενο για 24 ώρες θα τραβήξουν και τα ταξί, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην απεργία της Πέμπτης.

Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), ενώ απεργία διαρκείας ξεκινούν την Πέμπτη οι οδηγοί φορτηγών διαμαρτυρόμενοι για το Ασφαλιστικό αλλά και τις παράνομες μεταφορές στον κλάδο τους.

Στην πανελλαδική απεργία συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00.
Κλειστά θα παραμείνουν την ίδια ημέρα και τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, ενώ στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.
Επίσης, την Πέμπτη απεργούν ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ με την κινητοποίηση να αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης (4 Φεβρουαρίου) και να ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου).

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος, με τους δικηγόρους να έχουν αποφασίσει την παράταση της πανελλαδικής αποχής τους έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου. Επιπλέον, από 1 έως 3 Φεβρουαρίου οι γιατροί απέχουν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Στη διάρκεια της αποχής θα συνταγογραφούν σε απλό συνταγολόγιο.

Τέλος μετά από ομόφωνη πρόταση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας όλη την εβδομάδα απέχουν από τα καθήκοντα τους και οι συμβολαιογράφοι.

Το καθολικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό το οποίο, όπως υποστηρίζουν, καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες μειώσεις των συντάξεων.

Με πληροφορίες από το cnn.gr