Απολυτήριο για 19 μαθητές του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στις φυλακές Διαβατών


Απολυτήριο για 19 μαθητές του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στις φυλακές Διαβατών

Απολυτήριο Γυμνασίου και Δημοτικού κατάφεραν να πάρουν 19 μαθητές του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Διαβατών την Τετάρτη. Ανάμεσά τους ξεχώρισε ο 63χρονος Θόδωρής.

«Ήταν ένας ευχάριστος τρόπος να περάσω τις μέρες μου, μαθαίνοντας διάφορα πράγματα και να καταφέρω τελικά, να πάρω, έστω και σ’ αυτή την ηλικία, το απολυτήριο Γυμνασίου» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 63χρονος. Προσθέτει δε χαριτολογώντας, ότι δεν τον ενοχλούσε το …bulling που δεχόταν από τους πολύ νεώτερους συμμαθητές του λόγω της ηλικίας του.

Αξίζει να σημειωθεί πως 13 κρατούμενοι πήραν απολυτήριο Γυμνασίου και 6 απολυτήριο Δημοτικού.

Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος το 3ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης και παρά το σημαντικό του έργο, οι ελλείψεις εκπαιδευτικών παραμένουν. «Φέτος, οι 8 ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί ήρθαν από το υπουργείο στις 29 Φεβρουαρίου 2016» αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής του σχολείου Θόδωρος Καραγιαννίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Έτσι, το 4ωρο πρόγραμμα κάλυψαν εθελοντές, αλλά και οι 6 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, που κάλυψαν όλες τις απαιτούμενες ώρες προκειμένου, όπως τονίζει ο κ. Καραγιαννίδης, «να μην χάσει ο κρατούμενος, ο οποίος είναι κατά βάση καχύποπτος, την αξιοπιστία του απέναντι στο πρόγραμμα».

πηγή thestival.gr