Αρναούτογλου: πιθανόν χιόνια ακόμα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης


Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου, οι χιονοπτώσεις μπορεί να πλησιάσουν πολύ κοντά και στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Μπορεί να μοιάζει με… Πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά οι ενδείξεις δηλώνουν το ακριβώς αντίθετο: μία μίνι κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τη Βόρεια Ελλάδα στα επόμενα 24ωρα φαίνεται να φέρνει χιόνια στα πεδινά της Μακεδονίας, ακόμη και πολύ κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο γνωστός μετεωρολόγος και παρουσιαστής του δελτίου καιρού στην ΕΡΤ3, Σάκης Αρναούτογλου, επιμένουν οι ενδείξεις για πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά της βόρεια Ελλάδας βράδυ Τετάρτης – πρωινές ώρες Πέμπτης. Εξέλιξη που εκτός από κάποια μικρή πτώση της θερμορασίας δεν αφορά την υπόλοιπη Ελλάδα, προσθέτει ο ίδιος.

«Οπως σας είχα προειδοποιήσει και από αρχές Μαρτίου αλλά και χθες, αρκετά ψυχρές αέριες μάζες δείχνουν και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να καταφθάνουν από τα βόρεια Βαλκάνια και να περνούν το κατώφλι των βορείων συνόρων της χώρας μετά το μεσημέρι της Τετάρτης μετατρέποντας τις βροχές σε χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το ξημέρωμα της Πέμπτης ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας, πλησιάζοντας αργά τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη ίσως και πολύ κοντά και… στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η ψυχρή αυτή εισβολή δεν αφορά την υπόλοιπη Ελλάδα ενώ σταδιακή βελτίωση θα υπάρξει κατά τη διάρκεια της Πέμπτης.», προειδοποιεί ο μετεωρολόγος.

Πηγή: voria