Διαβατά: Ομάδα τριών ατόμων κρατούσε ομήρους σε αποθήκη


Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί.

Τρεις αλλοδαποί είχαν «εγκλωβίσει» σε αποθήκη στα Διαβατά δύο άτομα προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα για να τους απελευθερώσουν.

Συγκεκριμένα οι αρχές , χθες το βράδυ προχώρησαν στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, ηλικίας 24, 25 και 18 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για Αρπαγή, Παράνομη παρακράτηση και Απλή σωματική βλάβη.

Προηγήθηκε καταγγελία 21χρονου αλλοδαπού σύμφωνα με την οποία ανωτέρω δράστες, με τη συμμετοχή δύο ακόμη συνεργών τους, τον κρατούσαν παρά τη θέληση του, με απειλή χρήσης βίας, σε αποθήκη στην ευρύτερη περιοχή των Διαβατών.

Επιπλέον, πλησίον της αποθήκης εντοπίστηκε 28χρονος αλλοδαπός, ο οποίος δήλωσε ότι προ ημερών είχε καταβάλλει το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ στους συλληφθέντες προκειμένου να τον απελευθερώσουν καθώς κρατούνταν παρά τη θέληση του.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 24χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (8) ετών για Μεταφορά – προώθηση παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

 

 

Πηγή:  thessnews.gr