Διαβατά: Σε απόγνωση 34 επιχειρήσεις λόγω της πολύ άσχημης κατάστασης του οδοστρώματος


Στη περιοχή πίσω από τις φυλακές Διαβατών,

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η άσφαλτος στον δρόμο πίσω από τις φυλακές Διαβατών.

Η ομάδα Think Simple καταγγέλλει ότι λόγω του γεμάτου λακούβες οδοστρώματος 34 επιχειρήσεις που στεγάζονται στην περιοχή είναι στα όρια της απόγνωσης καθώς προκαλούνται ζημιές στα εμπορεύματα και τα οχήματα.

«Από τον δρόμο αυτό καθημερινά δεκάδες μοτοσυκλετιστές διέρχονται με κίνδυνο την ζωή τους. Ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την αποζημίωση όποιας ζημίας προκληθεί σε οχήματα, εμπορεύματα αλλά και πιθανών τραυματισμών. Το κόστος αποκατάστασης του δρόμου είναι μικρότερο από την αποζημίωση ενός τραυματισμού» σημειώνει η ομάδα, διερωτώμενη «τι περιμένουν οι υπεύθυνοι προκειμένου να προβούν σε συντήρηση του δρόμου».

Υπενθυμίζουν μάλιστα πως η νομική βάση των εν λόγω αιτημάτων αποζημίωσης εντοπίζεται στις διατάξεις περί αστικής ευθύνης των οργάνων του Δημοσίου και των ΟΤΑ (άρθρα 105 και 106 ΕισΝΑΚ), στις οικείες διατάξεις του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (∆ΚΚ, Π∆ 410/95) και του Ν. 3155/1955 (περί κατασκευής και συντηρήσεως οδών), στις γενικές αρχές του Διοικητικού Δικαίου, καθώς και στην αρχή της χρηστής διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί και άλλη καταγγελία πολιτών για την κακή κατάσταση οδοστρώματος εντός του δήμου Δέλτα και συγκεκριμένα στη βιομηχανική περιοχή Καλοχωρίου.

 

Πηγή: voria.gr