Σφοδρή σύγκρουση τρένου με αυτοκίνητο στην παλιά εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών


Σφοδρή σύγκρουση τρένου με αυτοκίνητο στην παλιά εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών

Σφοδρή σύγκρουση τρένου με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο επιχείρησε να περάσει τη διασταύρωση με τη σιδηροδρομική γραμμή, σημειώθηκε πριν από λίγο στην παλιά εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών λίγο πριν από την Τιθορέα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο – μία γυναίκα – και να τραυματιστούν ακόμη τρεις.

Όλοι οι επιβαίνοντες του οχήματος ξεκίνησαν από τη Λαμία για την Τιθορέα, όπου δίδασκαν στο γυμνάσιο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Πρόκειται για δύο άντρες, μεταξύ αυτών και ένας ιερέας, και δύο γυναίκες.

Η μία εκ των γυναικών άφησε την τελευταία της πνοή στο αυτοκίνητο, ενώ οι άλλοι τρεις φέρουν ελαφρά τραύματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Το τρένο παρέσυρε το αυτοκίνητο σε μια πορεία 500 μέτρων περίπου, αφού το χτύπησε από την πλευρά του συνοδηγού και προς τα πίσω.

Το τροχαίο δυστύχημα έλαβε χώρα στην παλιά σιδηροδρομική γραμμή Λαμίας – Τιθορέας, η οποία χρησιμοποιείται μόνο για δύο δρομολόγια την ημέρα από την Λαμία προς την Αθήνα ένα το πρωί και ένα το βράδυ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η σιδηροδρομική συγκοινωνία στο παλιό σιδηροδρομικό δίκτυο έχει διακοπεί αλλά αυτό δεν επηρεάζει την σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθηνών-Θεσσαλονίκης, καθώς αυτή εξελίσσεται από η νέα σιδηροδρομική γραμμή.