Δύο νεκροί πρόσφυγες μετά από πάρα παράσυρση στο Ωραιόκαστρο


Δύο νεκροί πρόσφυγες μετά από πάρα παράσυρση στο Ωραιόκαστρο

Μία μητέρα και το ανήλικο αγοράκι της παρασύρθηκαν από ΙΧ και βρήκαν τραγικό θάνατο. Πρόσφυγες επιτέθηκαν σε διασώστες του ΕΚΑΒ.

Τραγικό δυστύχημα με δύο νεκρούς πρόσφυγες, μία μητέρα και το ανήλικο αγοράκι της και ένα κοριτσάκι ελαφρά τραυματισμένο σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.30 στη Συμμαχική Οδό στο Ωραιόκαστρο όταν παρασύρθηκαν από ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ αμέσως μετά ξέσπασαν άγρια επεισόδια στη δομή φιλοξενίας στις αποθήκες Φέσσα.

Από την “εξέγερση” των προσφύγων δεν γλύτωσαν ούτε οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τους επιτέθηκαν μεταξύ άλλων και με μαχαίρια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δύο διασώστες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο, ενώ έχει υποστεί υλικές ζημιές και το ασθενοφόρο.

Ο 76χρονος οδηγός που παρέσυρε τα τρία άτομα φυγαδεύτηκε από το εξαγριωμένο πλήθος και συνελήφθη, ενώ οι πρόσφυγες έβαλαν φωτιά στο μοιραίο αυτοκίνητο.

Στο σημείο έσπευσαν κλούβες των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποκαταστήσουν την τάξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μπόρεσε να παραλάβει αρχικά μόνο το νεκρό αγοράκι. Στη συνέχεια όταν ηρέμησε η κατάσταση ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τη νεκρή γυναίκα και το τραυματισμένο κοριτσάκι.


Φωτογραφίες thessnews.gr

Πηγή: voria.gr