Δείτε πότε θα γίνουν οι απεργίες στον ΟΑΣΘ


Απεργίες από την ερχόμενη Δευτέρα (18/7)

Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν, από την προσεχή Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016,  απεργιακές κινητοποιήσεις, λόγω της μη καταβολής της μισθοδοσίας μηνός Ιουνίου 2016, και συγκεκριμένα:

  • στάση εργασίας τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00΄ π.μ. και από τις 21:00΄μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας,
  • στάση εργασίας την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016 από τις 11:00΄π.μ. έως τις 16:00΄ μ.μ. και
  • στάση εργασίας την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00΄ π.μ. και από 21:00΄μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Ο ΟΑΣΘ στην ανακοίνωσή του συμπληρώνει “Διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 09:00΄ π.μ. και έως τις 09:30΄ π.μ., αναλόγως της αποστάσεως των αφετηριών και των τερμάτων από τα Αμαξοστάσια.  Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22:10΄ έως 06:25΄, όπως επίσης και τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των Α.με.Α..

Η καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας του μηνός Ιουνίου 2016 δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα της Διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ., αλλά στις συσσωρευμένες οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου και την ιδιαίτερη δυσχερή οικονομική κατάσταση”.

Διαβάστε και την ανακοίνωση των εργαζομένων: «Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην αστική συγκοινωνία Θεσσαλονίκης ενημερώνει το επιβατικό κοινό της πόλης μας για την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων, διαμαρτυρόμενοι προς τον ΟΑΣΘ για την μη καταβολή των νόμιμων αποδοχών του συνόλου των εργαζομένων.

Παράλληλα καταγγέλλουμε την αδιαφορία της Κυβέρνησης για μη τήρηση συμβατικών υποχρεώσεών της προς τον ΟΑΣΘ, και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου διαβλέποντας την επερχόμενη διάλυση της συγκοινωνίας στην πόλη και νόμο Θεσσαλονίκης, αιτία της οποίας αποτελεί η αδιαφορία των συναρμόδιων Υπουργείων να ανταποκριθούν στην επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον ΟΑΣΘ καθώς φέρουν διά νόμου την κύρια ευθύνη.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα καταβάλλουμε επανειλημμένες προσπάθειες απευθυνόμενοι στον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και Δικτύων να τον ενημερώσουμε για τα αδιέξοδα που έχει περιέλθει ο Οργανισμός, επιζητώντας λύσεις για την άρση του οικονομικού αδιεξόδου και συνέχιση της ύπαρξης της συγκοινωνίας στην πόλη και Νομό Θεσσαλονίκης. Το μόνο που εισπράττουμε είναι η αδιαφορία. Δεν αποδέχεται ούτε καν συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων. Φτάνει πια η κοροϊδία».

Πηγή typosthes.gr