Δύο κρούσματα κορωνοϊού στο Τμήμα Τροχαίας στα Νέα Μάλγαρα


Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στις αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, γεγονός που προκαλεί πλέον έντονη ανησυχία.

Τελευταίο επιβεβαιωμένο περιστατικό Covid-19 είναι ένας αστυνομικός στο Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαν βρεθεί θετικοί άλλοι δύο στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης με έδρα τα Μάλγαρα.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού τίθενται σε καραντίνα, όπως επίσης και οι συνάδερφοί τους που έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους, γεγονός όμως που προκαλεί ζητήματα στη λειτουργία ορισμένων υπηρεσιών.

Τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα πάντως προκαλούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία στους αστυνομικούς, με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης να ζητά την πραγματοποίηση μοριακού τεστ σε όλους τους ένστολους που επιστρέφουν από άδεια.

«Η εντολή η οποία δόθηκε είναι αυτοί που επιστρέφουν από άδεια να φορούν μάσκα για επτά ημέρες στην υπηρεσία. Αυτό μας έχει πει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ», δήλωσε στη Voria.gr o πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θόδωρος Τσαϊρίδης.

Όπως ανέφερε, υπάρχει ζήτημα γιατί δεν γίνονται τεστ σε αρκετές περιπτώσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν πραγματοποιήθηκαν τεστ κορωνοϊού στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης – Συκεών, όπου είχε μεταφερθεί ο 52χρονος με κορωνοϊό που το είχε «σκάσει» από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και έκανε παρεμπόριο στην περιοχή της Παν. Φανερωμένης. «Τέθηκαν σε καραντίνα μόνο οι αστυνομικοί που τον μετέφεραν», σημείωσε.

Πηγή: voria.gr