Εγκρίθηκε το Master Plan της ΔΕΥΑΔΔ-Εξελέγησαν οι εκπρόσωποι σε ΦΟΣΔΑ και ΠΕΔΚΜ


Οι αποφάσεις ελήφθησαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Την έγκριση τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δέλτα με το Δήμο Δέλτα, για την υλοποίηση του Master Plan και του Σχεδίου Ασφαλείας Νερού αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δέλτα.  Η έγκριση του Master Plan προϋπολογισμού 200.000 ευρώ αποφασίστηκε στις 17 Σεπτεμβρίου  2018 και  από εκείνη τη στιγμή πάγωσαν οι διαδικασίες για την τροποποίηση των δύο προηγούμενων μελετών προϋπολογισμού 20.000 η κάθε μία και την διεξαγωγή προκήρυξης δημοσίου  διαγωνισμού. Η καθυστέρηση στην τροποποίηση και στην εναρμόνιση των μελετών «σύνταξη – επικαιροποίηση Γενικού Σχεδίου Ύδρευσης  και υλοποίηση Σχεδίου Ασφαλείας Νερού Δήμου Δέλτα έχει θέσει σε κίνδυνο την εκταμίευση της χρηματοδότησης για την  υλοποίηση του έργου που αν δεν ολοκληρωθεί πρόκειται να προκαλέσει  κόλλημα στην περαιτέρω εξέλιξη της ΔΕΥΑΘ καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την υλοποίηση άλλων προγραμμάτων. Η μελέτη  που θα χρηματοδοτηθεί εξ ολόκληρου από Ευρωπαϊκά Προγράμματα  πρόκειται να συμβάλει στην αναβάθμιση της υδροδότησης στο Δήμο Δέλτα.

«Κάνουμε μια υπερπροσπάθεια για να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο έτσι ώστε να μπορέσουμε να αναθέσουμε τη μελέτη μέσα από διαδικασίες δημόσιου διαγωνισμού ώστε να καταφέρουμε να μη χαθούν τα χρήματα» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης υπογραμμίζοντας  ότι ο «δήμος Δέλτα πρέπει να καταφέρει να εκτελέσει το εν λόγω  συγχρηματοδοτούμενο έργο».

Στην ίδια συνεδρίαση τους  δημοτικούς συμβούλους που θα συμμετέχουν στη γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) εξέλεξε το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Δέλτα.

Στη διαδικασία ψήφισαν  30  σύμβουλοι, βρέθηκαν 29  έγκυρα και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Η παράταξη ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ – Ανοίγουμε δρόμο για το μέλλον» εξέλεξε τον δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη και την πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου Χρυσούλα Γεωργιάδου

Η παράταξη «Μπροστά ο Άνθρωπος – Δήμος Δέλτα» εξέλεξε τον Ευθύμιο Φωτόπουλο

Η παράταξη «Ώρα Ευθύνης» εξέλεξε τον Γιώργο Γλώσση

Η παράταξη  «Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ» εξέλεξε τον Αλέξανδρο Διαμαντόπουλο

Η γενική συνέλευση της ΠΕΔΚΜ θα εκλέξει το νέο Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης.

Στο μεταξύ στην ίδια συνεδρίαση εξελέγησαν οι δύο  εκπρόσωποι του δήμου στο διοικητικό συμβούλιο  του ΦΟΔΣΑ. Συγκεκριμένα, εκλέχθηκαν οι  Γιώργος Κυριακίδης και Γιώργος Γλώσσης.