Συνελήφθησαν οκτώ άτομα.
Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στην παραγωγή και διάθεση απομιμητικών προϊόντων ένδυσης και υπόδησης έβαλε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος
Για την υπόθεση, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, συνελήφθησαν στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και οι δυο διευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση.
Πρόκειται για έξι Έλληνες και δύο ομογενείς από την Αλβανία.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτες και τη νομοθεσία για τη ρύθμιση αγοράς προϊόντων.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι διευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2015, συντόνιζαν όλα τα επιμέρους στάδια παράγωγης και διάθεσης απομιμητικών προϊόντων, επώνυμων εταιριών, με σκοπό την αποκόμιση κέρδους από την πώληση τους, κυρίως μέσω Facebook και Instagram.
Μάλιστα, προκειμένου να προσδίδουν κάλυψη και νομιμοφάνεια στις ενέργειές τους, λειτουργούσαν εταιρείες που είχαν συστήσει με αντικείμενο την εμπορία ρούχων, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα -κατά περίπτωση- με την παραγωγή των απομιμητικών προϊόντων, την εύρυθμη λειτουργία των χώρων, τη λήψη των παραγγελιών, την προετοιμασία των δεμάτων που έπρεπε να αποσταλούν καθώς και τη λήψη μέτρων αντιπαρακολούθησης για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές.
Η παραγγελία των προϊόντων πραγματοποιούνταν κατόπιν μηνύματος του ενδιαφερόμενου αγοραστή στις ιστοσελίδες που διέθετε η εγκληματική οργάνωση και ακολουθούσε αποστολή, μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών, με μέθοδο πληρωμής την αντικαταβολή.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε χώρους της εγκληματικής οργάνωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 2.062 απομιμητικά προϊόντα ένδυσης και υπόδησης επώνυμων εταιρειών,
• 11.645 στάμπες επώνυμων εταιρειών,
• 145 στάμπες με λογότυπο,
• 3 πρέσες θερμομεταφοράς, εκ των οποίων η μία για καπέλα,
• φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 6 κεντρικές μονάδες, 5 οθόνες ηλεκτρονικού υπολογιστή, 5 πληκτρολόγια και 3 ποντίκια ηλεκτρονικού υπολογιστή,
• διάφορα σύνεργα απαραίτητα για την πλαστογράφηση σημάτων και την παραγωγή των απομιμητικών ειδών,
• το χρηματικό ποσό των 3000 ευρώ,
• Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο καθώς και
• πλήθος εγγράφων, παραστατικών και χειρόγραφων σημειώσεων.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πραγματογνωμόνων, η ζημία που υπέστησαν οι νόμιμες εταιρείες υπερβαίνει τις 286.730 ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Πηγή: thestival.gr