Ελληνική εταιρεία ξεπέρασε τις Apple και Samsung


Ποια είναι;

Mπορεί η είσοδος της στον τομέα των tablet να είναι σχετικά πρόσφατη, έχει καταφέρει όμως να ξεπεράσει σε πωλήσεις στην Ελλάδα τους πολυεθνικούς Ομίλους Apple και Samsung. 

Ο λόγος για την ελληνική εταιρεία τεχνολογίας MLS η οποία, σύμφωνα με τη διοίκηση της, είναι το πρώτο brand σε πωλήσεις – πάνω από Apple και Samsung – με μερίδιο 24%.

Αντίστοιχα, πολύ καλή είναι η πορεία της ελληνικής εταιρείας και στα smartphones, καθώς πλέον κατέχει την  3η θέση της ελληνικής αγοράς σε τεμάχια με μερίδιο 9,3%.

Η MLS ιδρύθηκε το 1989 στη Θεσσαλονίκη από το 19χρονο τότε Γιάννη Καματάκη ως μία start up εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας.

Την πρώτη δεκαετία της λειτουργίας της ανέπτυξε εφαρμογές λογισμικού αλλά και προϊόντα firmware (software και hardware μαζί).

Το 1999 ήταν μια σημαντική χρονιά για την εταιρεία, καθώς κέρδισε το Χρυσό Πανευρωπαϊκό Βραβείο Τεχνολογίας και το έπαθλο των 200.000 ευρώ, όντας η πρώτη ελληνική εταιρεία που επιτύγχανε κάτι τέτοιο.
Το 2000 κυκλοφόρησε την πρώτη εφαρμογή αναγνώρισης φωνής και τεχνητής νοημοσύνης

Το Μάιο του 2001, δώδεκα χρόνια μετά την ίδρυσή της έκανε την εισαγωγή της στο ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ το 2002 παρουσίασε την πρώτη εφαρμογή αυτόματης μετάφρασης από ελληνικά σε αγγλικά και αντίστροφα.

Το 2006, λάνσαρε τον καινοτόμο MLS Destinator Talk&Drive™, που συνδύαζε πλοήγηση με αναγνώριση φωνής ενώ, παράλληλα επέκτεινε τις εργασίες της και στο εξωτερικό, εξάγοντας τον πλοηγό σε χώρες όπως Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Ιορδανία, Χιλή, Μαρόκο και Κύπρο.

H MLS λάνσαρε το πρώτο ελληνικό tablet με λειτουργικό σύστημα Android, το MLS iQTab®, το 2013.

Το MLS iQTab® περιλαμβάνει την τεχνολογία Talk&Post® για το Facebook ενώ επιπλέον ενσωματώνει τη λειτουργία Talk&Email® που απλά λες το κείμενο που θέλεις να γράψεις κι αυτό γράφεται αυτόματα αποφεύγοντας τη χρονοβόρα πληκτρολόγηση των emails. Σε σύντομο χρονικό διάστημα η εταιρία κυκλοφόρησε επιπλέον τρία tablets, το MLS iQTab 3G®, MLS iQTab King® καιτο MLSiQTab Crystal alu®. Το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου κυκλοφόρησε το MLS iQTab navi® με ενσωματωμένο το μοναδικό MLS Destinator Talk&Drive για να σε πλοηγεί όπου επιθυμείς.

Το MLS iQTab Astro 3G® είναι το πρώτο tablet της εταιρίας με οθόνη 7,85’’ προσφέροντας μοναδικές δυνατότητες, από την πραγματοποίηση κλήσεων και την αποστολή μηνυμάτων μέχρι τη λειτουργία family, που δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης
πολλών χρηστών από ένα και μόνο MLS iQTab Astro 3G®.

Επίσης, κυκλοφορούν τα MLS iQTab Space και MLS iQTab Candy. Η εταιρία παρουσίασε επίσης το MLSiQTab Kido, το νέο tablet για μικρούς και μεγάλους, το μοναδικό που έχει όλες τις παιδικές εφαρμογές στα ελληνικά. Το MLS iQTab Kido, ενσωματώνει δύο διαφορετικά περιβάλλοντα εργασίας προσαρμοσμένα στις ανάγκες των μικρών και των μεγάλων. Μέσω του παιδικού περιβάλλοντος, τα παιδιά μπορούν να παίξουν παιχνίδια, να διαβάσουν βιβλία, να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο, και να μελετήσουν.

Από το android περιβάλλον, οι ενήλικοι χρήστες μπορούν με τη φωνή τους να στείλουν email μέσω της εφαρμογής Talk & E-mail, να σερφάρουν στο internet, να ακούσουν μουσική, να ποστάρουν και να κάνουν comments στο Facebook μέσω της εφαρμογής Talk&Post.

Πηγή: insider.gr