Επιστολή παραίτησης από τον συνδυασμό "Ενότητα -Αλληλεγγύη" του Ρήγα


Την παραίτηση τους από την παράταξη “Ενότητα -Αλληλεγγύη”, με επικεφαλής τον κ. Ρήγα Γιάννη υπέβαλαν 9 μέλη που ήταν υποψήφια στον συνδυασμό, στις εκλογές του Μαΐου του 2014. Διαβάστε παρακάτω την δήλωση παραίτησης και τα ονόματα όσων την υπογράφουν.

Η δήλωση παραίτησης.

Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές συμμετείχαμε με τον συνδυασμό “Ενότητα -Αλληλεγγύη” με επικεφαλής τον κ. Ρήγα Γιάννη. Τα κριτήρια μας όπως είχαμε συμφωνήσει αρχικώς ήταν να δημιουργηθεί ένας ανεξάρτητος συνδυασμός με γνώμονα το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας έτσι όπως περιγράφονταν και στην ιδρυτική διακήρυξη της δημοτικής παράταξης την οποία υπογράψαμε. Στην πορεία  η δημοτική παράταξη μετεξελίχθηκε σε δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Δέλτα  όπως επιβεβαιώνεται και με τον τίτλο του άρθρο του κ. Ρήγα το οποίο φιλοξενήθηκε στο ηλεκτρονικό έντυπο “voria.gr”  . Όλα αυτά έλαβαν χώρα, χωρίς την σύμφωνη γνώμη μας και χωρίς ο επικεφαλής του συνδυασμού να σεβαστεί την διαφορετική ιδεολογική και πολιτική αφετηρία του καθενός από εμάς.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για το προσφυγικό στον τόπο μας και χωρίς να υπάρξει συνεννόηση με τα μέλη της παράταξης για μια επίσημη θέση, ο επικεφαλής της παράταξης μαζί με τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και με ορισμένα μέλη που είναι θετικοί με την δημιουργία στρατοπέδου μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά, εξέφρασαν την προσωπική  – κομματική τους θέση χωρίς να λάβουν υπόψη την αντίθεση μας, μάλιστα σε συνεδρίαση της παράταξης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  7/2/2016  στη Ν. Μαγνησία, οι διαφωνούντες χαρακτηριστήκαμε ρατσιστές και φασίστες. Επιπρόσθετα ο επικεφαλής της παράταξης ενώ στην συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου στα Διαβατά την Τετάρτη 03/02/2016 μας δήλωσε  ότι ήταν αντίθετος στην δημιουργία στρατοπέδου λόγω της περαιτέρω υποβάθμισης της περιοχής μας, την Παρασκευή 5/2/16 στο Δημοτικό συμβούλιο στην Σίνδο άλλαξε στάση, δηλώνοντας ότι ο Δήμος θα πρέπει να αναλάβει την φιλοξενία των προσφύγων ανάλογα με τις δυνάμεις του θυμίζοντας μας ότι ήμαστε και εμείς πρόσφυγες της Μ. Ασίας και εν συνεχεία μετά το βάρος των αντιδράσεων του κόσμου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τάσσονταν και πάλι κατά. 

Εν κατακλείδι για όλους του παραπάνω λόγους ανακοινώνουμε την παραίτηση μας από την παράταξη του κ. Ρήγα “Ενότητα -Αλληλεγγύη ” διαχωρίζοντας την θέση μας καθώς οι θέσεις της εν λόγω  παράταξης έτσι όπως αυτές εκπορεύονται από τον επικεφαλή  και από ορισμένα μέλη δεν μας εκφράζουν στο ελάχιστο.

             Οι Υπογράφοντες

1. Θεόδωρος  Παπαγρηγορίου
2. Γεώργιος Φλώκαρης
3. Ευάγγελος Χαλβατζής
4. Γεώργιος Σαπουνάς
5. Κωνσταντίνος Θεοδώρου
6. Μπαξεβανίδης Χρήστος
7. Γεωργία Παναγοπούλου
8. Αθανάσιος  Ρίβας
9. Βασιλειάδης Θεόδωρος