Θρανία και καρέκλες για το σχολείο των προσφύγων στα Διαβατά


SONY DSC

Παραδόθηκε στο Κέντρο Προσφύγων στα Διαβατά σχολικός εξοπλισμός για τα περίπου 240 παιδιά, από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών.
Ένα διαφορετικό σχολείο, το σχολείο του Γκολάν, που ήδη λειτουργεί στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ανέλαβε να εφοδιάσει με θρανία και παιδικά καρεκλάκια ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.
Ο εξοπλισμός αυτός, που παραδόθηκε χτες με φορτηγό του δήμου στα Διαβατά, θα δώσει μορφή μιας… κανονικής σχολικής τάξης. Περίπου 240 παιδιά, ηλικίας από 6 έως 12 χρονών, Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί, ξεχνούν τη φρίκη του πολέμου και τη δίψα για επιβίωση και αφήνονται για λίγη ξεγνοιασιά στις δραστηριότητες των εθελοντών παιδαγωγών και παιδοψυχολόγων.

Εκστρατεία αλληλεγγύης
Για μια ακόμη φορά, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών μετέφερε υλικό στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά, στο πλαίσιο της εκστρατείας αλληλεγγύης που βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο την κάλυψη των αναγκών όλων όσων έχουν ανάγκη βοήθειας.
Ο εξοπλισμός αυτός παραδόθηκε χτες στα Διαβατά από αντιπροσωπεία των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Τάσο Τσακιρίδη.
«Συντονισμένα και στοχευμένα, προσπαθούμε κάθε φορά να ‘‘απαντήσουμε’’ στις ανάγκες των προσφύγων, έτσι όπως αυτές καταγράφονται από τους υπεύθυνους λειτουργίας του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων. Στο πλαίσιο της βοήθειας αυτής, είχαμε υποσχεθεί στον υπεύθυνο Ιμπραχήμ Νιχάντ ότι θα εφοδιάσουμε το σχολείο που λειτουργεί εκεί, με εξοπλισμό σχολικής τάξης. Σήμερα ανταποκριθήκαμε στην υπόσχεση αυτή», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Τάσος Τσακιρίδης.

Πηγή: http://www.voria.gr/article/thrania-ke-kareklakia-gia-to-scholio-ton-prosfigon-sta-diavata