Έτοιμα τα σχολεία του Δήμου Δέλτα για να υποδεχτούν τους μαθητές


Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ετοιμότητα των σχολικών μονάδων του δήμου που θα υποδεχτούν τους μαθητές της Γ Λυκείου την Δευτέρα δηλώνει ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ετοιμότητα των σχολικών μονάδων του Δήμου που την Δευτέρα θα υποδεχτούν του μαθητές της Γ’ Λυκείου. Εργαστήκαμε για να κάνουμε αυτήν την ημέρα πιο εύκολη για όλους. Το άνοιγμα των σχολείων σηματοδοτεί την επιστροφή σε μια νέα κανονικότητα με νέες συνήθειες και νέα δεδομένα τα οποία οφείλουμε να ακολουθήσουμε. Εμείς κάναμε από την πλευρά μας ότι είναι δυνατόν για να αισθανθούν οι μαθητές και οι γονείς τους ασφαλείς. Και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε γι’αυτό το σκοπό. Για ακόμη μια φορά  θα βάλουμε τα δυνατά μας, για να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα που διανύουμε»τόνισε ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης. Στο μεταξύ με απόφαση Δημάρχου έχουν ήδη μετακινηθεί 39 καθαρίστριες  από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προκειμένου να ενισχύσουν το υπάρχον δυναμικό και να καταφέρουν να καθαρίζουν τις αίθουσες και τα γραφεία  μετά από κάθε μάθημα.

Ολοκληρώθηκε καθαρισμός και απολύμανση σε όλα τα σχολεία του Δήμου Δέλτα

Το πρωί της Παρασκευής  παραδόθηκε η τελευταία παρτίδα από αντισηπτικά, απολυμαντικά, γάντια, χειροπετσέτες, σαπούνι χειρός και χλωρίνη στα σχολικά συγκροτήματα της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το Δήμο Δέλτα  η λειτουργία των οποίων έχει προγραμματιστεί να αρχίσει την Δευτέρα 11 Μαΐου.

Στο μεταξύ με την εποπτεία του προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δέλτα Αντώνη Αντωνιάδη  έχουν ολοκληρωθεί οι απολυμάνσεις και στα 15 σχολικά  κτίρια τόσο στο εσωτερικό όσο και στις αυλές ενώ το προσωπικό καθαριότητας φροντίζει με απολύτως σχολαστικό τρόπο για καθαριότητα και απολύμανση σε κάθε γωνιά των σχολικών συγκροτημάτων που θα κινούνται μαθητές  και εκπαιδευτικοί .

Σε κάθε σχολείο έχει προβλεφθεί να υπάρχει κενή αίθουσα για να φιλοξενήσει  μαθητή με συμπτώματα κορονοϊού ενώ μετά από συνεννόηση με τα Κέντρα Υγείας Χαλάστρας και Διαβατών έχει αποφασιστεί η συνδρομή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όποιο σχολείο το ζητήσει μετά από αίτημα των διευθυντών.

Σύμφωνα με τον κ Αντωνιάδη έχουν μπει αυτοκόλλητες ταινίες στα πατώματα των αιθουσών ώστε να διατηρείται η απόσταση του ενάμιση μέτρου μεταξύ των θρανίων τα οποία έχουν μια καρέκλα .  Έγινε καθαρισμός των φίλτρων σε κλιματιστικά στα γραφεία των καθηγητών ώστε αν χρησιμοποιηθούν να είναι ασφαλή. «Με την συνεργασία των διευθυντών των σχολείων καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την παράδοση απολυμαντικών να απολυμάνουμε να καθαρίσουμε τα σχολεία να γεμίσουμε τις αποθήκες με καθαριστικά και μοιράσουμε εμφιαλωμένα νερά στα σχολεία. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δήμαρχο Δέλτα για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων και στους εκπαιδευτικούς για την άμεση κινητοποίηση.» τόνισε ο Πρόεδρος της  Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δέλτα Αντώνης Αντωνιάδης.

Στο μεταξύ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία καθαριότητας ολοκληρώθηκε το κόψιμο των χόρτων από τις αυλές των σχολείων και το σχολαστικό πλύσιμο τους .

«Λίφτινγκ» στο κτίριο που φιλοξενεί το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ της Σίνδου

Στο διάστημα που το σχολικό κτίριο που φιλοξενεί το ΕΠΑΛ και το Γενικό Λύκειο Σίνδου παρέμεινε κλειστό, με εντολή του Δημάρχου ανακαινίστηκαν δύο αίθουσες και τοποθετήθηκαν προτζέκτορες ώστε να χρησιμοποιηθούν και ως αίθουσες προβολών για τους μαθητές.

Το σχολείο βάφτηκε και απολυμάνθηκε ενώ τοποθετήθηκαν νέα κλιματιστικά και καθαρίστηκαν τα φίλτρα από τα παλιά  ώστε αν χρησιμοποιηθούν με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ να μην αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία μαθητών και καθηγητών.