Γ.Γ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ: «ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΤΑΝ…»


Στην εκτίμηση ότι φιλοξενία προσφύγων στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά , θα γίνει μόνο αν κλείσουν τα σύνορα ή υπάρξη περιορισμός της ροής προς τη Βόρεια Ευρώπη, προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή ημερίδα των συνηγόρων του πολίτη για την προσφυγική κρίση, στο δημαρχείο της πόλης.

«Σύντομα θα είναι έτοιμο το κέντρο στα Διαβατά, η ανάγκη χρησιμοποίησης του  πιθανότατα θα προκύψει μετά από περιορισμό της ροής προς τα βόρεια», τόνισε ο κ. Παπαδόπολους.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των κατοίκων ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, δήλωσε πως τις καταλαβαίνει αλλά δεν είναι ορθές.

Παράλληλα ο  κ. Παπαδόπουλος , μίλησε για αντίρροπες τάσης στην Ευρώπη.

«Έχουμε πει ότι μπορεί το πέρασμα της Ειδομένης να περιοριστεί ή και να κλείσει και για αυτό προετοιμαζόμαστε. Προετοιμαζόμαστε γιατί πιθανώς εγκλωβισμός μεγάλης μάζας ανθρώπων εξ των πραγμάτων θα φέρει την ανάγκη κάπου αυτοί οι άνθρωποι να βρίσκονται και δεν θέλουμε να βρίσκονται στους δρόμους και τις πλατείες των πόλεων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην ημερίδα στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος κάλεσε τους δημάρχους της πόλης να λειτουργήσουν με ψυχραιμία.

«Κατανοητές οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών. Και ο φόβος. Αλλά οι δήμαρχοι δεν πρέπει να εξάπτουν τους φόβους των κατοίκων. Να λειτουργούμε με ψυχραιμία και κατευναστικά.

Και να μην λειτουργούμε με την λογική όχι στην αυλή μου κι ας είναι στου διπλανού» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Καμίνης.