Γιάννης Ιωαννίδης: “Απαραίτητη η εναρμόνιση προσφύγων και μεταναστών με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ”


Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης τις τελευταίες ημέρες,  βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς για τη λήψη μέτρων για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διαβιούν στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά.

Ο δήμαρχος Δέλτα ζήτησε να εναρμονιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες με τις γενικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για περιορισμό των μετακινήσεων τους και να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την υγεία των μεταναστών και των εργαζομένων στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων καθώς και για τους δημότες   συνολικά.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης υποδέχτηκε με ικανοποίηση τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων,  Νίκος Χαρδαλιάς για τον περιορισμό της  κυκλοφορίας των προσφύγων και των μεταναστών  στα Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών και τον έλεγχο της μετάβασης τους μετάβαση στα αστικά κέντρα.

«Οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες και μετανάστες στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου  πρέπει να τηρούν τις οδηγίες για περιορισμό των μετακινήσεων και να διασφαλίσουν την προστασίας της υγείας τους προκειμένου να συμβάλλουν και εκείνοι από την πλευρά τους στον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Τα νέα μέτρα για τα ΚΥΤ είναι ικανοποιητικά όμως εμείς θα είμαστε σε επιφυλακή για την τήρηση τους, προκειμένου να προστατευτούν οι δημότες της περιοχής μας και οι ίδιοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι ήδη στη δομή  έχει εγκατασταθεί ομάδα ιδιωτικών φυλάκων για τον έλεγχο της μετακίνησης των μεταναστών. «Είμαι σε καθημερινή επικοινωνία με τους υπευθύνους της δομής Αναγνωστοπούλου και με την Πολιτεία για να εδραιωθεί το αίσθημα ευθύνης και σε αυτούς τους ανθρώπους», κατέληξε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.