Κλειστά Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία & Παιδικοί Σταθμοί έως τις 30/11


Την αναστολή λειτουργίας δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών μέχρι τις 30 Νοεμβρίου ανακοίνωσε πριν από λίγο υπουργός Υγείας, Βασίλιας Κικίλιας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη επιτροπή των λοιμωξιολόγων η μείωση της κυκλοφορίας των γονέων, των παπούδων στα σχολεία για την μεταφορά των παιδιών μπορεί να επιφέρει μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού, σημείωσε ο κ. Κικίλιας προσθέτοντας ότι «προέχει η δημόσια υγεία».

Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία σημείωσε ότι ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων.

Από Δευτέρα και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μαθήματα θα γίνονται με δύο τρόπους:

1)Εκπαιδευτική τηλεόραση: Από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 θα αρχίσουν να προβάλλονται τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού

2)Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: Τα σχολεία θα κααρτίσουν τη Δευτέρα το πρόγραμμα και την Τετάρτη θα ξεκινήσουν τα μαθήματα, τα οποία θα είναι υποχρεωτικά.

Κάθε διδακτική ώρα θα διαρκεί 30 λεπτά και τα μαθήματα των δημοτικών θα γίνονται από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, ενώ των νηπιαγωγείων από τις 2 μέχρι τις 4.20.

“Τα μέτρα είναι καθαρά προληπτικού χαρακτήρα. Δεν υποδεικνύονται γιατί έχουμε παρατηρήσει επιβάρυνση του φορτίου στα σχολεία, αλλά για να περιοριστεί η κινητικότητα”, ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

 

*Φωτογραφία Αρχείου

Με πληροφορίες από: thestival.gr