Προγραμματική σύμβαση Δήμου Δέλτα – ΠΚΜ για την οδό προς το αλιευτικό καταφύγιο Λουδία


Προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού προς το αλιευτικό καταφύγιο Λουδία» υπογράφτηκε τη Δευτέρα μεταξύ της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Δέλτα, από την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και το Δήμαρχο Ευθύμιο Φωτόπουλο, στη Σίνδο.

Το έργο,  μήκους περίπου 4 χλμ, περιλαμβάνει την εξυγίανση της υπόβασης με την απομάκρυνση των μη υγειών ασφαλτικών στρώσεων καθώς και του ανεπαρκούς εδάφους, μέχρι την εξεύρεση υγιούς στάθμης έδρασης, την κατασκευή υπόβασης, βάσης και την ασφαλτόστρωση τμήματος του αγροτικού δρόμου που συνδέει τη Δ.Ε. Αξιού του Δήμου Δέλτα με το Αλιευτικό καταφύγιο στον ποταμό Λουδία.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 520.000,00€, εκ των οποίων τα 300.000,00€ θα προέλθουν από τις πιστώσεις του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών Ιδίων Πόρων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και τα 220.000,00 € από τις πιστώσεις του Δήμου Δέλτα.

Σχετικά με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος δήλωσε: «Ένα αίτημα ετών των αλιέων, των μυδοκαλλιεργητών και των αγροτών του Δήμου μας βρίσκει πλέον το δρόμο του, χάρη στις ενέργειες της διοίκησής μας. Η ολοκλήρωση του οδικού τμήματος προς το αλιευτικό καταφύγιο θα αποτελέσει, επίσης, ένα βήμα για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των επισκεπτών σε μια περιοχή μοναδικού φυσικού πλούτου. Θέλω να ευχαριστήσω την περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Β. Πατουλίδου για την ανταπόκρισή τους στα ζητήματα του Δήμου μας».

 

Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου δήλωσε: «Η ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού προς το αλιευτικό καταφύγιο Λουδία κρίνεται αναγκαία και επείγουσα καθότι κινδυνεύει να καταστραφεί η υπόβαση της οδού. Το εν λόγω τμήμα ανήκει στο αγροτικό δίκτυο του Δήμου Δέλτα, όμως είναι αυξημένης κυκλοφορίας και ευρύτερης αναγκαιότητας και χρησιμότητας, καθιστώντας απαραίτητη την εξασφάλιση της προσπελασιμότητας προς το αλιευτικό καταφύγιο. Τα επιβεβλημένα γραφειοκρατικά επιτέλους τελείωσαν. Ευχόμαστε με την ολοκλήρωση του έργου  να συνεισφέρουμε στον αγώνα των πολιτών του Δήμου Δέλτα».

Πηγή http://www.thestival.gr/