“Γνωρίζω μία διατροφολόγο” στο Καλοχώρι


Την Τετάρτη 14/11.

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 17:00. – 20:00, η διατροφολόγος Ειρήνη Νταλαρά θα βρίσκεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλοχωρίου του ΚΠΟΔΔ (τηλ. 2310-755483) για να συστήσει στα παιδιά το επάγγελμα της διατροφολόγου και να εμφυσήσει σε αυτά τους κανόνες της σωστής διατροφής μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση. Επίσης, τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα γνωρίσουν και θα κατασκευάσουν την πυραμίδα των τροφών, θα φτιάξουν κολλάζ εμπνευσμένο από τους πίνακες του ζωγράφου Αρτσιμπόλντο, τον εβδομαδιαίο ατομικό πίνακα καλής διατροφής και, τέλος, θα μάθουν παροιμίες και αινίγματα για τις τροφές. Στο χώρο θα υπάρχει για δανεισμό έκθεση βιβλίου για παιδιά από τη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με θέμα τη διατροφή.

Η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δέλτα. Για τη συμμετοχή των παιδιών είναι απαραίτητη η συνοδεία τους από το γονιό ή τον κηδεμόνα και δήλωση τηλεφώνου επικοινωνίας στην Δημοτική Βιβλιοθήκη κατά την είσοδο του παιδιού για την περίπτωση ανάγκης. Τηλέφωνο επικοινωνίας.

«Η δραστηριότητα των Δημοτικών Βιβλιοθηκών μας είναι πολύπλευρη. Με σταθερό στόχο πάντοτε την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, διοργανώνουν δράσεις που αποβλέπουν στην εκπαίδευση των παιδιών, όπως συμβαίνει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού, γνωριμίας –αν θέλετε- των μικρών παιδιών με κάποια επαγγέλματα. Η σωστή διατροφή είναι ο δρόμος για να έχουμε καλή υγεία, σε μια εποχή που αυτό δεν είναι εύκολο. Όχι απλώς γιατί εδώ και δεκαετίες έχουμε απομακρυνθεί από τα προϊόντα της φύσης αλλά γιατί, ακόμα χειρότερα, οι σημερινές γενιές δεν γνωρίζουν τον τρόπο της φύσης. Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύτιμη η εκπαίδευση σε θέματα σωστής διατροφής και γι’ αυτό προσκαλούμε τους κατοίκους του Δήμου μας να παρακολουθήσουν την εκδήλωση» δήλωσε ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος.

Μέσα από τις δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού για παιδιά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλοχωρίου στοχεύει:

  • Να γνωρίσουν τα παιδιά επαγγελματίες και να ενημερωθούν για τα επαγγέλματα μέσα από διαδραστική παρουσίαση σε συνδυασμό με άλλες δραστηριότητες
  • Να έρθουν σε επαφή με τον εξοπλισμό και τα εργαλεία των επαγγελματιών
  • Να υιοθετήσουν αξίες όπως το ομαδικό πνεύμα και η συνεργασία δουλεύοντας σε ομάδες
  • Να γνωρίσουν, να αναπτύξουν και να αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τις προσωπικές τους επιδεξιότητες  και τα ταλέντα τους μέσα από βιωματικές δράσεις
  • Να έρθουν σε επαφή, να διαβάσουν και να δανειστούν βιβλία με θέματα σχετικά με το επάγγελμα που παρουσιάζεται
  • Να εκφράσουν ελεύθερα τις εντυπώσεις και τα συναισθήματά τους για τον κόσμο που τα περιβάλλει

Τα γιαούρτια και τα φρούτα για τα παιδιά προσφέρουν η εταιρεία Γαλακτοκομικών προϊόντων «ΜΕΒΓΑΛ» καθώς και η εταιρεία εμπορίας φρούτων «PROTO – Πρωτοφανούσης», με σκοπό την προώθηση της καλής διατροφής.