Η Στ' τάξη του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή κοινότητα Etwinning


Οι μαθητές της Στ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλάστρας με την γυμνάστριά τους κ. Κοσμίδου Μαρία συμμετείχαν και ολοκληρώνουν project στην Ευρωπαϊκή εκπαιδευτική κοινότητα Etwinning.Οι μαθητές/τριες συμμετείχαν και την περσινή σχολική χρονιά στο Ewinning και το project τους διακρίθηκε με Εθνική και Ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας.
Τίτλος του φετινού project : Etwinning Sports Academy – Ε.S.A
Σκοπός του είναι οι μαθητές/τριες να έρθουν σε επαφή θεωρητικά και πρακτικά με τα σπορ μέσα από την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση με μαθητές άλλων χωρών. Να κάνουν εξάσκηση τα Αγγλικά τους και να κάνουν χρήση νέων τεχνολογιών. Το project ξεκίνησε τον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται τον Μάιο. Κάθε μήνας και μια διαφορετική δραστηριότητα. Ενδεικτικά κάποιες από τις δράσεις μας. Καλαθοσφαίριση, Χορός, Πετοσφαίριση, Αγώνες δρόμου, ομαδικά παιχνίδια, δημιουργία λογότυπου, ομαδική έκθεση με έργα από μαθητές των χωρών που συμμετέχουν με θέμα Ολυμπιονίκες, δημιουργία τραγουδιού για το project, skype συνομιλίες, εκμάθηση web2 εργαλείων. Με βίντεο, φωτογραφίες και web2 εργαλεία παρουσιάσαμε την δουλειά μας στην πλατφόρμα twinspace του etwinning.
Μέσα από την εμπλοκή τους σε project , οι μαθητές/τριες μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν , πώς να δημιουργούν και πώς να παρουσιάζουν την δουλειά τους. Επικοινωνούν με παιδιά άλλων χωρών, ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους και την κοινωνικότητά τους.

Οι χώρες και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν είναι:
Ελλάδα (Μαρία Κοσμίδου 3ο Δημ. Σχ. Χαλάστρας και Ανθούλα Δόση 8ο Δημ.Σχ.Ρόδου)
Σλοβενία( Edita Krosl – Os Velika Dolina )
Ισπανία( Salvador Paez Rodrigez –Marinaleda Sevillia)

Το τρειλερ τoυ project

Από την ομαδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα Ολυμπιονίκες και με έργα παιδιών από Ελλάδα Σλοβενία Ισπανία.
Από την ομαδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα Ολυμπιονίκες και με έργα παιδιών από Ελλάδα Σλοβενία Ισπανία.