Καμμένος: Οι κάτοικοι στο Μάτι καταπάτησαν τους νόμους- Τώρα θα καταλάβουν [βίντεο]


Την ευθύνη για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, επέρριψε στους κατοίκους της περιοχής και στην άναρχη δόμηση ο υπ. Αμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στο BBC.

«H άναρχη δόμηση αποτελεί έγκλημα από το παρελθόν γιατί στο Μάτι και σε όλη την ακτογραμμή οικοδομήθηκαν οι περισσότερες κατοικίες χωρίς την απαραίτητη άδεια. Έχουν κάνει κατάληψη της ακτής χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους. Μετά από μία τέτοια τραγωδία είναι καιρός να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο για αυτούς και τις οικογένειές τους να μην τηρούν τους νόμους και τους κανόνες» δήλωσε.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν υπήρξε άμεση ανταπόκριση του μηχανισμού, ο Πάνος Καμμένος απάντησε: «Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος», υπογραμμίζοντας ότι η πυροσβεστική υπηρεσία είναι υπό την ευθύνη άλλου υπουργείου.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του BBC αν η κυβέρνηση δέχεται ότι θα μπορούσε να ενεργήσει καλύτερα απάντησε: Οχι. Οι ένοπλες δυνάμεις, η αστυνομία και η πυροσβεστική έδρασαν με σχέδιο την κατάλληλη στιγμή».

Ερωτηθείς αν γνωρίζει τον αριθμό των νεκρών είπε «πάνω από 80» ενώ όταν τέθηκε υπόψιν του η εκτίμηση του δημάρχου Ραφήνας για πάνω από 100 νεκρούς απάντησε: «Μπορεί».

«Στις 23 Ιουλίου η φωτιά ξεκίνησε από τα δυτικά της Αθήνας και όλες οι δυνάμεις ήταν εκεί. Στις 24 Ιουλίου γύρω στις 4 το απόγευμα μας ενημέρωσαν για τη φωτιά στην Πεντέλη. Μετακινήσαμε το 50%ω των δυνάμεων εκεί. Οι ένοπλες δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα από την πρώτη ημέρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε το σχέδιο του ΝΑΤΟ. Δεν λειτουργούμε ανεξάρτητα από τις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας», πρόσθεσε.

Κίνημα Αλλαγής: Κυνικός, απάνθρωπος, ακροδεξιός ο κ. Καμμένος

Με μια λιτή, αλλά αιχμηρή ανακοίνωση, το Κίνημα Αλλαγής σχολίασε όσα είπε ο κ. Καμμένος στο BBC. «Κυνικός, απάνθρωπος, εγωπαθής, ακροδεξιός. Αυτός είναι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας. Αυτός είναι ο συνεταίρος του κ. Τσίπρα» ανέφερε το ΚΙΝ.ΑΛ.

ΑΝΕΛ σε ΚΙΝΑΛ: Είστε το ένοχο ΠΑΣΟΚ

Σε απάντησή του στην ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛ, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης ανέφερε:

«Είστε το ένοχο ΠΑΣΟΚ του χθες. Έχετε και σήμερα το στίγμα της ενοχής ως ΚΙΝ.ΑΛ. Κάθε επίθεση και κάθε συκοφαντία σας σε βάρος του Πάνου Καμμένου είναι τίτλος τιμής και απόλυτης δικαίωσής του. Συνεχίστε. Μας δυναμώνετε». 

Πηγή: iefimerida.gr