Κραυγή Διαμαρτυρίας από τους Πρόεδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Δέλτα


Βρίσκονται αποκομμένοι, χωρίς ενημέρωση και συνεργασία με τη Διοίκηση Ιωαννίδη.

Ήταν 17 του Ιούνη, όταν ύστερα από απαίτηση των προέδρων των εννέα κοινοτήτων πραγματοποιήθηκε συνάντησημε το Δήμαρχο Δέλτα κ. Ιωαννίδη Γιάννη και το Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Τερζίδη Δημήτριο στο Δημαρχείο της Σίνδου. Η συνάντηση έγινε ύστερα από απαίτηση των Προέδρων κι όχι έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου προκειμένου να αφουγκραστεί τα προβλήματά μας, όπως ψευδώς έγραψε στο δελτίο τύπου του Δήμου. Οι Πρόεδροι βρίσκονταν στο περιθώριο, δεν είχαν καμία ενημέρωση για τις εξελίξεις στο τόπο τους και η συνεργασία με τη νέα διοίκηση ήταν ανύπαρκτη. Ο Δήμαρχος είχε ζητήσει πίστωση χρόνου και δεσμεύτηκε ότι η κατάσταση θα αλλάξει σύντομα. Δεσμεύτηκε επίσης, νέα συνάντηση με τους Προέδρους σε δύο μήνες, κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ.
Δυστυχώς, σχεδόν ένα χρόνο μετά η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί αλλά τείνει να γίνει ακόμη πιο τραγική. Ο θεσμός των Προέδρων έχει απαξιωθεί πλήρως. Τη θέση των Προέδρων συχνά παίρνουν εξωθεσμικοί παράγοντες ή υποψήφιοι της παράταξης του Δημάρχου, όπου Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι επικοινωνούν μαζί τους και ακολουθούν τις υποδείξεις τους βάζοντας μας στο περιθώριο. Τα προβλήματα που θέτουμε ως Πρόεδροι είτε προφορικά είτε εγγράφως δεν έχουν καμία τύχη. Αντιθέτως, αν τα υποδείξει κάποιος από τη παράταξη του Δημάρχου, θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί λύση. Πάγια επικοινωνιακή τακτική είναι ότι όταν γίνεται κάτι καλό το πιστώνεται η διοίκηση (με την απαραίτητη φωτογραφία πάντα), ενώ για ότι κακό συμβαίνει το χρεώνονται οι Πρόεδροι. Δεν είναι δυνατόν να μαθαίνουμε για τις εξελίξεις στο τόπο μας από το διαδίκτυο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που εσείς επιλέγετε!
Δυστυχώς τα προβλήματα δεν σταματάνε εδώ. Υπάρχει ευθύνη και για τη φυγή έμπειρων και ικανών υπαλλήλων, οι οποίοι λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς απέναντι τους, επέλεξαν με τη κινητικότητα να φύγουν από το Δήμο.
Ε λοιπόν ως εδώ ! Φτάνει πια με τα πολιτικά παιχνίδια κύριε Ιωαννίδη. Οι δημότες του Δήμου Δέλτα επέλεξαν τους Προέδρους που θέλουν να τους εκπροσωπήσουν κι αυτό έχετε υποχρέωση να το σεβαστείτε. Είστε Δήμαρχος Δέλτα κι όχι της «Επανεκκίνησης». Οι τακτικές και πολιτικές σκοπιμότητες που ακολουθείτε οδηγούν το τρένο έξω από τις ράγες. Σεβαστείτε το θεσμό που εκπροσωπείτε και επιτέλους δουλέψτε για την επίλυση των προβλημάτων.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων :

Βέρρος Αναστάσιος, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Βραχιάς

Γκαμανής Δημήτριος, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Σίνδου

Καράδαλης Θεόδωρος, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μαγνησίας

Καρκαμάνης Σπυρίδων, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ανατολικού

Κατούνας Βασίλειος, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κυμίνων

Μπαξεβάνης Χρήστος, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μαλγάρων

Στατερούδης Πέτρος, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Καλοχωρίου

 

*Φωτογραφία Αρχείου