Ξύλο έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα: Γυναίκα χαστούκισε σύμβουλο κι εκείνος ανταπέδωσε


Εξαγριωμένοι κάτοικοι ζητούν εξηγήσεις για τους θανάτους και τις καταστροφές από τη φωτιά

Εξαγριωμένοι κάτοικοι του Ματιού και του Κόκκινου Λιμανιού επιτέθηκαν στον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μαραθώνα έξω ακριβώς από κτίριο που θα διεξαγόταν το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με το protothema, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν μια αγανακτισμένη γυναίκα, που είναι τοπική σύμβουλος στο Μάτι, βλέποντας τον αντιδήμαρχο Βάιο Θανασιά, έτρεξε και του επιτέθηκε φραστικά και ύστερα πήγε να τον χαστουκίσει. Όπως έγινε γνωστό, του είχε ζητήσει από τον Απρίλιο να γίνει καθαρισμός στα πεύκα και τα πούσια στο Μάτι, αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Ο αντιδήμαρχος αμύνθηκε και ανταπέδωσε το χτύπημα με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση από άλλο πολίτη που είδε την κίνησή του αυτή.

Στιγμές εντάσεις υπήρξαν και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, στην οποία δεν παρέστη ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης. Στη συνεδρίαση αγανακτισμένοι κάτοικοι και συγγενείς των θυμάτων δεν έκρυψαν την οργή τους για την στάση της δημοτικής αρχής και την απουσία σχεδίου για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Νέο Βουτζά και το Μάτι.

Στο στόχαστρο βρέθηκε ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης, από τον οποίο ζητούν να μάθουν για ποιον λόγο δεν έγινε εκκένωση και κάηκαν άνθρωποι.