Ο Δήμος Δέλτα αποχαιρετά τον ομότιμο καθηγητή Θεμιστοκλή Κουϊμτζή


«Η είδηση του θανάτου του Θεμιστοκλή Κουιμτζή  συγκλόνισε όλους εμάς  τους δημότες του δήμου Δέλτα» αναφέρει στο μήνυμα του για το θάνατο του Θεμιστοκλή Κουιμτζή ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Με καταγωγή από τη Χαλάστρα, ο Θεμιστοκλής Κουϊμτζής ήταν μία εξέχουσα προσωπικότητα της πόλης, ένας επιστήμονας  με σημαντική προσφορά σε θέματα περιβάλλοντος και με μεγάλη δραστηριότητα για την περιβαλλοντική ανάπτυξη του Εθνικού Πάρκου Αξιού.

«Είχα την τιμή να γνωρίσω τον καθηγητή Θεμιστοκλή Κουϊμτζή το 1995 και διαπίστωσα από την πρώτη στιγμή την αγάπη του για το περιβάλλον και το όραμα του για την περιβαλλοντική ανάπτυξη του τόπου μας. Με καινοτόμες ιδέες και μοναδικό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων ο Θεμιστοκλής Κουιμτζής πορεύτηκε σε όλη την επιστημονική του σταδιοδρομία.  Αγωνίστηκε για την προστασία του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού και έβαλε γερά θεμέλια για την ανάπτυξη της περιοχής» αναφέρει ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και συνεχίζει: «Ως επίτιμος πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου δεν σταμάτησε να παλεύει για την θεσμική θωράκιση της προστατευόμενης περιοχής Δέλτα Αξιού.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Δέλτα και εγώ προσωπικά αποχαιρετούμε έναν συντοπίτη μας, έναν σπουδαίο επιστήμονα και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του» καταλήγει στο μήνυμα του ο  δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.