Ομάδα που δεν κερδίζει μήπως πρέπει να αλλάξει;


Αφού μετά από δύο χρόνια απραξίας, η ομάδα δεν “τραβάει”, μήπως ήρθε ώρα να ανακατευτεί η τράπουλα;

Δύο χρόνια διοίκησης, μέσα στα οποία η απουσία του επικεφαλής (Δημάρχου) έγινε περισσότερο αισθητή από ποτέ άλλοτε.

Απουσία σε οργανωτικό επίπεδο, καθώς δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο σχέδιο, ούτε όραμα για τη διοίκηση του Δήμου. Αντίθετα κινήσεις (κακής) διαχείρισης των καθημερινών ζητημάτων, τα οποία προκύπτουν. Επιπλέον το διοικητικό σχήμα, του οποίου την ευθύνη έχει ο Δήμαρχος, διαθέτει στελέχη, τα οποία είτε δεν έχουν αρμοδιότητες, είτε δεν τους διατίθενται τα μέσα για τις ασκήσουν, είτε τίποτα από τα δύο, έχοντας απλά κενούς τίτλους μόνο και μόνο για να στερεώνεται η πλειοψηφία του Δημάρχου.

Απουσία για τον Δήμαρχο σημειώνεται επίσης σε επίπεδο υπηρεσιών και κοινωνίας. Δεν είναι μυστικό πως ο Δήμαρχος είναι εντελώς άγνωστος τόσο στους υπαλλήλους του Δήμου, όσο και στους Δημότες.

Ξεκινώντας από τις υπηρεσίες η διοίκηση Ιωαννίδη έχει καταφέρει να τις διαλύσει τελείως, επιτείνοντας την υποστελέχωση (εκδιώκοντας σε πολλές περιπτώσεις υπαλλήλους που δεν είναι αρεστοί στη διοίκηση), ενώ δεν έχει λάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την κάλυψη των κενών που προκύπτουν. Αποτέλεσμα: Η αδυναμία του Δήμου Δέλτα να παρέχει στο δημότη ακόμα και βασικές υπηρεσίες.

Στο επίπεδο της κοινωνίας τα πράγματα είναι περισσότερα φανερά, διότι η πλειοψηφία των Δημοτών αγνοεί το πρόσωπο του Δημάρχου. Άλλωστε ο ίδιος δεν συνηθίζει να έρχεται σε επαφή με τους δημότες-ψηφοφόρους του, ούτε να πληροφορείται τα προβλήματα που οι ίδιοι αντιμετωπίζουν.

Με πρόσχημα την πανδημία του κορωνοϊού, η διοίκηση του Γιάννη Ιωαννίδη δεν διοικεί και αρκείται σε σενάρια επί χάρτου για το πως θα εξασφαλίσει στον “Δήμαρχο” Ιωαννίδη ακόμα μια θητεία.

Θα σας προτείναμε να αφήσετε για λίγο τα σενάρια της επανεκλογής και να αλλάξετε αντιδημαρχίες και πρόσωπα, γιατί εκτός από μία δύο περιπτώσεις, το σχήμα δεν τραβάει.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και ο Δήμος Δέλτα δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο.