Ομιλία του Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Γ. Λαζαρίδη για το πολυνομοσχέδιο


«ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΗ  ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (21.05.16)»

 

Στην ομιλία του ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝ.ΕΛ. Γιώργος Λαζαρίδης, για το  πολυνομοσχέδιο, τεκμηρίωσε πλήρως τις δύσκολες συνθήκες, κάτω από τις οποίες η  σημερινή κυβέρνηση καλείται να ανταπεξέλθει στα δεδομένα που διαμορφώνονται:

●Ανέφερε αρχικά ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να επουλώσει τα  βαθιά τραύματα που δημιούργησε η παλαιοκομματική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

●Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι η παρούσα κυβέρνηση παρέλαβε ανεργία 27%, όταν  η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, παρέλαβε ανεργία 9% και την παρέδωσε στο 27%.

●Επισήμανε ότι με 27% ανεργία δεν μπορεί να σταθεί κανένα ασφαλιστικό  σύστημα, όταν τα τελευταία χρόνια έκλεισαν 250.000 επιχειρήσεις.

●Στιγμάτισε το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παρέδωσε το εμπόριο  στους ξένους με κάθε είδους διευκολύνσεις (Δημιουργία, χωρίς    έλεγχο, πολλών εμπορικών  κέντρων ξένων συμφερόντων με αποτέλεσμα το κλείσιμο των καταστημάτων Ελλήνων  εμπόρων και το τσάκισμα της μεσαίας τάξης. Επίσης υπογράμμισε το κλείσιμο 240  σχολικών μονάδων και πολλών νοσηλευτικών κέντρων με παράδειγμα το νοσοκομείο  Θεσ/νίκης «Παναγία»).

●Τόνισε ότι οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επέβαλαν το επαίσχυντο μέτρο της προσωποκράτησης  των πολιτών ακόμα και για μικρά χρέη, με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους πολίτες. Με  εντολή για συνεχείς ελέγχους, στους    οποίους    υπεβλήθη    και    ο    ίδιος    προσωπικά    μέχρι    και    3  φορές    σε    μια    μέρα, γινόταν έλεγχοι για χρέη, τα οποία όταν διαπιστώνονταν σε μεγάλο  αριθμό πολιτών, αυτοί οδηγούνταν σε αυτόφωρες διαδικασίες. Στην αδυναμία δε των  πολιτών να ανταπεξέλθουν άμεσα στις υπέρογκες οφειλές λόγω της ύφεσης, τους  προέτρεπαν να πουλήσουν τα σπίτια τους για να ξεχρεώσουν.

●Στηλίτευσε τη διάλυση του κοινωνικού ιστού της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως  της μεσαίας τάξης, με τη δημιουργία συσσιτίων και ατελείωτων κοινωνικών παντοπωλείων,  καθώς και της φτωχοποίησης του 1/3 ου πληθυσμού κάτω από τα όρια της φτώχειας.

●Παρέθεσε δηλώσεις ξένων παραγόντων στον τύπο των χωρών τους, που  αναφέρουν ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν σαν να βγήκε η χώρα από  πόλεμο.

●Τέλος ολοκλήρωσε με την παράθεση στοιχείων από την Ελληνική Στατιστική  Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), για τα ακόλουθα θέματα:

— Για τη δέσμευση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε υψηλά και απλησίαστα πρωτογενή πλεονάσματα  στο σύνολο του ΑΕΠ, σε σύγκριση με την τωρινή κυβέρνηση.

— Το ύψος των δημοσιονομικών μέτρων και φόρων που επιβλήθηκαν κατά το 1ο & 2ο  Μνημόνιο από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που ήταν 63 δις Ευρώ, σε σύγκριση με τη σημερινή κυβέρνηση  που ισορροπεί τα δημοσιονομικά μέτρα με κόστος 5,4 δις.

— Την απορρόφηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ σε ποσοστό 98%, το υψηλότερο στην  Ευρώπη.

— Τη δημιουργία 116.000 θέσεων εργασίας.