“Όσο υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ” θα ανοίγουν τα χέρια και τις καρδιές και θα προσφέρουν…


Σε όαση χαράς, γεμάτη με παιδικές φωνές και χαμογελαστά προσωπάκια, μετατράπηκε χθες το απόγευμα η περιοχή στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Παιδιά που εβδομαδιαίως επισκέπτονται με τους γονείς τους, το κτίριο του Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης, υποστηρικτικά ή και απασχολούνται σε ομάδες από εκπαιδευμένους εθελοντές, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα – έκπληξη, που ετοίμασαν εθελοντές, εργαζόμενοι και Διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με χορηγούς.

Οι εκπλήξεις διαδέχονταν η μία την άλλη και οι μικροί επισκέπτες έλαμπαν από ενθουσιασμό και χαρά. Και τι δεν είχε το πρόγραμμα! Τραγούδια, παιχνίδια, κεράσματα, ξωτικά! Το Χριστουγεννιάτικο πάρτυ κορυφώθηκε με την επίσκεψη του Άγιου Βασίλη. Κανείς δεν έφυγε παραπονεμένος με άδεια χέρια, ο σάκος του Άγιου Βασίλη ήταν παραγεμισμένος και είχε να δώσει σε όλους! «Γέμισαν» πραγματικά οι ψυχές των παιδιών αγάπη και ζεστασιά!

«Όσο υπάρχουν άνθρωποι» θα υπάρχουν κάποιοι άλλοι άνθρωποι χορηγοί – δωρητές της αγάπης, που θα ανοίγουν τα χέρια και τις καρδιές και θα προσφέρουν… Η προσφορά δεν περιορίζεται στα υλικά αγαθά και στα είδη, είναι και ο χρόνος και η διάθεση για να φέρεις τη χαρά σε θλιμμένα πρόσωπα, ιδιαίτερα τούτες τις Άγιες Μέρες…

Έτσι είναι τα Χριστούγεννα για όλους! Επιθυμίες, ευχές, όνειρα, προσδοκίες, δώρα, μα πάνω απ’ όλα αγάπη και ανθρώπινη παρουσία… Για το συνάνθρωπο χωρίς οικογενειακό περιβάλλον, για το παιδί που προσμένει να κάνει χαρούμενα, ζεστά Χριστούγεννα, για τον ηλικιωμένο που ζει μόνος του… «όσο υπάρχουν άνθρωποι»

Με την ελπίδα τα φετινά Χριστούγεννα να είναι μαγικά για όλα τα παιδιά του κόσμου!