ΠΑΕ Τερψιθέας Ευαγγελίστριας – Ιωνικός: 1-3


“Διπλό” για την ομάδα του Ιωνικού.

Μια εξαιρετική εμφάνιση σε συνδυασμό με έναν θεαματικό τρόπο παιχνιδιού απέφεραν μια σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία για τον Ιωνικό, ο οποίος νίκησε με 1-3 στο γήπεδο του Αγίου Παύλου την ΠΑΕ Τερψιθέας-Ευαγγελίστριας, στα πλαίσια της όγδοης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της Α’ κατηγορίας.

Οι “ασπρόμαυροι” έδειξαν από νωρίς τις άγριες επιθετικές τους διαθέσεις και στο 10′ έφτασαν στο πρώτο τους γκολ, όταν ο Ασλανίδης εκτέλεσε εξ αριστερών το κόρνερ και ο Κεχαγιάς μπαίνοντας με φόρα στην περιοχή έπιασε έναν “κεραυνό” οδηγώντας τη μπάλα στα δίχτυα, 0-1. Στο 31′ ο Ασλανίδης εκτέλεσε ακόμα ένα κόρνερ, αυτή τη φορά πήρε την κεφαλιά ο Κουσιώρας, μα η κατάληξη ήταν άουτ. Δύο λεπτά αργότερα (33′), την εκτέλεση ενός νέου κόρνερ ανέλαβε ο Ελληνίδης, ξανά ο Κουσιώρας με το κεφάλι έκανε την προσπάθεια να σκοράρει, αλλά ο Μπογδάνος μπλόκαρε. Η επόμενη φάση συνοδεύτηκε από το δεύτερο τέρμα των φιλοξενουμένων, ο Ελληνίδης έβγαλε μια καταπληκτική ασίστ στον Μανελίδη και εκείνος από θέση τετ-α-τετ νίκησε το Μπογδάνο σημειώνοντας το 0-2. Στην τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου (43′), ο Παυλίδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε ήταν πολύ αδύναμο και ο Πλάνος μάζεψε τη μπάλα.

Η ασυνεννοησία μεταξύ Αγγελή και Πλάνου στο 51′ παραλίγο να αποβεί μοιραία για το σύλλογο της δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς ο Ρωμαίος πήρε τη μπάλα και σούταρε, όμως ο πορτιέρο του Ιωνικού απέκρουσε, ενώ ο επερχόμενος Αρβανιτίδης που πήρε το “ριμπάουντ” σούταρε άουτ. Στο 53′ οι “κυανέρυθροι” απείλησαν ξανά, με την κεφαλιά του Νίκου-Λάππα, η οποία κατέληξε άουτ. Ύστερα από μερικά λεπτά (62′), ο Νόϊκος εκτέλεσε φάουλ, ο Κανδύλας πήρε την κεφαλιά, μα η κατάληξη ήταν εκτός. Στο 66′ οι “ασπρόμαυροι” ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 0-3 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κεχαγιά κι ενώ είχε προηγηθεί η ανατροπή του Μανελίδη από τον Νίκου-Λάππα. Το πιο όμορφο γκολ της συνάντησης όμως ήρθε από τον Νόικο, ο οποίος στο 69′ με μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε το τόπι στο δεξί γάμα της αντίπαλης εστίας μειώνοντας σε 1-3, που έμελλε να ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Μέχρι το φινάλε ο Ιωνικός είχε άλλες τρεις ευκαιρίες να πετύχει κι άλλα τέρματα, όμως ούτε ο Μανελίδης στο 71′ (το σουτ του έφυγε άουτ, μετά από ωραίο passing game στο οποίο συμμετείχαν Κουσιώρας και Κεχαγιάς), μήτε ο Αντωνιάδης στο 80′ (πήρε μια τέλεια κάθετη πάσα από τον Κεχαγιά, μα ο Μπογδάνος τον νίκησε στο τετ-α-τετ), αλλά ούτε και ο Πασπαλάς στο 95′ (του έδωσε πάσα πάρε-βάλε ο Αγγελής), τα κατάφεραν.

 

ΠΑΕ Τερψιθέας-Ευαγγελίστριας (Γ. Μαϊδάτσης): Μπογδάνος, Μαζουλουκτσής, Κατσίρης, Παυλίδης, Κέντρος, Τσιάμης, Αρβανιτίδης, Νόικος, Κανδύλας, Μπούρτζος, Ρωμαίος

Επίσης αγωνίστηκαν οι Νίκου-Λάππας, Τσιάκος, Δεμίρης και Λάκης

Ιωνικός (Γ. Σαββόγλου): Πλάνος, Αντωνιάδης, Γαϊτανίδης, Αγγελής, Βέλιος, Χατζηαντωνίου, Κεχαγιάς, Κουσιώρας, Μανελίδης, Ελληνίδης, Ασλανίδης

Επίσης αγωνίστηκαν οι Καραμανλής, Μπαλόμπας, Πασπαλάς και Κωνσταντινίδης

Διαιτησία: Τζίκας (Μιχαηλίδης – Πάνου)

 

Πηγή: erasitexnika.gr