Παγκόσμιο σοκ από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία


Παγκόσμιο σοκ από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία

Video: Σκληρές εικόνες: Μακελειό στη Γαλλία με δεκάδες νεκρούς

Ακριβώς οκτώ μήνες και μία ημέρα από τη σφαγή, στο όνομα του ISIS, με τους 130 νεκρούς στο Παρίσι, ο τρόμος επέστρεψε στη Γαλλία. Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο ενός «μοναχικού λύκου» -απ’ ότι όλα δείχνουν- της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας βρέθηκε η Νίκαια.

nice2

nice3

Οδηγώντας μια νταλίκα 25 τόνων φορτωμένη με όπλα και χειροβομβίδες, ο δράστης έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος που αμέριμνο παρακολουθούσε υπερθέαμα πυροτεχνημάτων -εθνική επέτειος, γαρ, της Ημέρας της Βαστίλης- στη διάσημη παραλιακή ‘Promenade des Anglais’ της Κυανής Ακτής.  Με πατημένο το γκάζι διήνυσε μια απόσταση πάνω από 100 μέτρα, λιώνοντας και παρασέρνοντας αθώους ανθρώπους. Τουλάχιστον 80 σκοτώθηκαν -ανάμεσά τους πολλά παιδιά- δεκάδες τραυματίστηκαν, πάνω από 40 χαροπαλεύουν. Πληροφορίες για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων, προσώρας, δεν υπάρχουν», σύμφωνα με την Κωνσταντίνα Πανέτη, προϊσταμένη του γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι.

Προσοχή – Σκληρές εικόνες

nice4

nice6

nice5

«Οι άνθρωποι έπεφταν σαν κορίνες», λέει στο Ρόιτερς ένας αυτόπτης.  Ένας άλλος είδε το φορτηγό να σταματά μόλις πέντε μέτρα από το σημείο που βρισκόταν: Ήταν μια μάνα εκεί, έχασε το γιο της. Ήταν καταγής και αιμορραγούσε.

Μια γυναίκα το είδε να έρχεται, κάνοντας ζιγκ ζαγκ, κατά πάνω της  και μόλις που πρόλαβε να απομακρυνθεί: Τρέξαμε μέσα σ’ ένα ξενοδοχείο και κρυφτήκαμε με κάμποσους άλλους στις τουαλέτες.

Την υπόθεση έχει ήδη αναλάβει η αντιτρομοκρατική.

Προσοχή – Σκληρές εικόνες

nice7

nice8

nice9

nice1

Είναι ξεκάθαρα τρομοκρατική ενέργεια είπε ο Φρανσουά Ολάντ και έδωσε διαταγή να παραταθεί για ακόμη τρεις μήνες η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που ισχύει στη χώρα από τον περασμένο Νοέμβριο ενώ ο τοπικός περιφερειάρχης έκανε λόγο για «πράξη σχεδιασμένη και προμελετημένη». Αποκάλυψε, επίσης, ότι ο δράστης κράδαινε όπλο από το παράθυρο της νταλίκας και πως πριν τον σκοτώσουν οι αστυνομικοί αντήλλαξε πυρά μαζί τους.

Για την ταυτότητά του δράστη η εφημερίδα Nice-Matin γράφει, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζει, ότι είναι ένας ντόπιος γάλλος πολίτης με καταγωγή από την Τυνησία, 31 χρονών. Είχε μεν φάκελο στην αστυνομία για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, δεν είχε, όμως, μπει στο μικροσκόπιο των μυστικών υπηρεσιών.

nice10

Πηγή: CNN Greece

Κράτα το