“Παιχνίδια” με τη φωτιά στο Αιγαίο- “Ατύχημα” φοβάται η Κυβέρνηση


“Παιχνίδια” με τη φωτιά στο Αιγαίο- “Ατύχημα” φοβάται η Κυβέρνηση

Ανεβαίνει επικίνδυνα η “θερμοκρασία” στο Αιγαίο με την τουρκική πλευρά να εντείνει την προκλητικότητά της με ορατό τον κίνδυνο “ατυχήματος”.

Το περιστατικό με το ελικόπτερο που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, προκαλεί έκδηλη ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, κρούοντας τον κίνδυνο για την κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Άγκυρας.

Το τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε εξαιρετικά χαμηλή πτήση, με κλειστά φώτα από την Ρω, εξ’ ού και δεν σημειώθηκε παραβίαση του εναέριου χώρου, εξήγησαν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι με τις ρίψεις τροχιοδεικτικών βολών, η άμυνα λειτούργησε “προειδοποιητικά- αποτρεπτικά” κατά πώς υπαγόρευσαν οι συνθήκες της πτήσης.

Στο δια ταύτα ωστόσο, η Κυβέρνηση δια των κύκλων της, αφήνει να διαφανεί η ανησυχία πως η τακτική που ακολουθεί η Άγκυρα, εγκυμονεί κίνδυνο για “ατύχημα” στο Αιγαίο.

Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης πάντως, δεν εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν αλλά πηγές του Πενταγώνου έκαναν λόγο για σύνηθες περιστατικό, παρά την αντίδραση της ελληνικής πλευράς.

Ο Πάνος Καμμένος, αντί επίσημης δήλωσης μάλιστα, περιορίστηκε να αναδημοσιεύσει στο twitter φωτογραφία της Κυράς της Ρω με την υποσημείωση: Την Κυρά της Ρω, δεν την ενοχλεί κανείς!

Και μπορεί η ελληνική πλευρά να επιβεβαιώνει το συμβάν με την χαμηλή πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου, η τουρκική όμως το διαψεύδει. Σε δημοσίευμά της η Χουριέτ, επικαλούμενη επικοινωνία της με το τουρκικό πρωθυπουργικό Γραφείο, αναφέρει πως η τουρκική πλευρά διαψεύδει ότι σημειώθηκε σχετικό περιστατικό.

Εμπρηστικές δηλώσεις

Τούρκοι αξιωματούχοι, κατά πώς συνηθίζουν, πλειοδοτούν σε εμπρηστικές δηλώσεις.

Χθες , ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αρχηγός των Γκρίζων Λύκων, περιέγραψε ως τρελό τον έλληνα ΥΠΕΘΑ δηλώνοντας πως “Αν έχει κρίση υστερίας ο Καμμένος να μπει σε κλινική ” και προσθέτοντας πως “Οι πρόγονοί τους πλήρωσαν το τίμημα για την εχθρότητα που είχαν εναντίον των Τούρκων. Έλαβαν την απάντηση στο πεδίο των μαχών. Σε μια χώρα που δεν είναι μεγαλύτερη από την πόλη του Ικονίου οι ανεύθυνοι πολιτικοί τους τρίζουν τα δόντια. Αυτό είναι μια άδικη προσπάθεια, εμείς όταν χρειαστεί, μπορούμε να τρίξουμε και να ξεριζώσουμε εκείνα τα δόντια”.

Ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ από πλευράς του, αφού ανέφερε ότι η χώρα του θέλει το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και Ειρήνης, προειδοποίησε: “Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Γι᾽ αυτό το λόγο έχουμε πάρει με αποφασιστικότητα κάθε μέτρο και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε”.