Πόσοι πρόσφυγες θα φιλοξενούνται στα Διαβατά τελικά;


Το deltanews.gr είχε συνάντηση με εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών. Η συνάντηση είναι στο περιθώριο της ημερίδας των συνηγόρων του πολίτη για την προσφυγική κρίση, στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Η κουβέντα έγινε γύρω από το θέμα του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά.

Ο Γ.Γ. Παπαδόπουλος μαζί με τους συνεργάτες επισκέφθηκε το χώρο του παλιού στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου για να ελέγξει την πρόοδο των εργασιών. Οι συνεργάτες του κ. Παπαδόπουλου μας δήλωσαν ότι οι εργασίες προχωράνε κανονικά και ότι άμεσα το κέντρο θα είναι έτοιμο.

Τελικά πόσοι προσφυγες θα φιλοξενούνται στο κέντρο μετεγκατάστασης στα Διαβατά;

Στην ερώτηση μας για το πόσοι πρόσφυγες θα φιλοξενούνται στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο παλιό στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη. Ο χώρος θα μπορεί να φιλοξενήσει σε ακραία περίπτωση μέχρι 4000 πρόσφυγες αλλά σε κανονικές συνθήκες δεν θα φιλοξενεί πάνω απο 800-1000 άτομα. Ακραία κατάσταση θα ήταν αν έκλειναν τα σύνορα προς βορρά και δεν μπορούσαν να μετακινηθούν οι πρόσφυγες. Κλείσιμο συνόρων σημαίνει απλά μειωμένη ροή και όχι μηδενική ροή. Αν μειωθεί η ροή προς τον βορρά είναι λογικό επακόλουθο να χρειάζεται να παραμείνουν περισσότερες  μέρες οι ποσφυγες μέχρι να έρθει η σειρά τους να φύγουν.

Deltanews.gr