Πρωταθλητές οι Έλληνες στην Ευρώπη στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας


                Ένα στα τρία ευρώ που δαπανώνται για την αγορά υπηρεσιών υγείας προέρχονται από τα νοικοκυριά !

Τα νοικοκυριά πλήρωσαν από την τσέπη τους € 5.1 δισ για δαπάνες υγείας,  σύμφωνα με δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

Το ποσοστό των ιδιωτικών δαπανών είναι αυξημένο κατά 5 μονάδες (34,3%)  σε σχέση με το ποσοστό (29,3%) του 2009, πριν την οικονομική κρίση.

Στην αύξηση του λογαριασμού των δαπανών υγείας, συμβάλλει καθοριστικά το φαινόμενο των παραπληρωμών σε γιατρούς, τα «φακελάκια», φαινόμενο που εντείνεται ολοένα και περισσότερο.

Εάν απαιτηθεί νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο, ο κανόνας είναι ότι θα γίνει πρόταση άτυπης πληρωμής κυρίως για να παρακαμφθεί τη λίστα αναμονής και να επιτύχει «καλύτερης φροντίδας» ο ασθενής. Γι αυτό και ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων δηλώνουν ότι δεν είχαν τα τελευταία χρόνια την ιατρική περίθαλψη που είχαν ανάγκη, λόγω κόστους.

Ταυτόχρονα αναμένεται αλλαγή στον νέο ενιαίο φορέα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών σύμφωνα με τροπολογία κατατέθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.  Προβλέπεται αύξηση των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης σε 75 από 50 για τους μισθωτούς και το αντίστοιχο διάστημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες ορίζεται σε 3 μήνες, προκειμένου να έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, καθεστώς που θα ισχύσει από τον Μάρτιο του 2019.

Συνεπώς, οι πολίτες αναγκάζονται να καλύψουν με δικούς τους πόρους τα κενά που έχει αφήσει η δημόσια χρηματοδότηση της υγείας, εμμένοντας σε μία διαχρονική δυσπιστία απέναντι στις Ασφαλιστικές Εταιρείες με την αντίληψη ότι τα προϊόντα των Ασφαλιστικών Εταιρειών είτε είναι μερικά και αποσπασματικά είτε είναι πολύ ακριβά για το μέσο ελληνικό νοικοκυριό.

Σήμερα όμως η ιδιωτική ασφάλιση υγείας έγινε ευέλικτη και αποτελεσματική. Με συνοπτικές διαδικασίες, υπεύθυνα, ξεκάθαρα και χωρίς ψιλά γράμματα καλύπτει, ποιοτικά και με προσιτά ασφάλιστρα, τις ανάγκες των ασφαλισμένων και ουσιαστικά επιστρέφει το σύνολο των χρημάτων που καταβάλει ο ασφαλισμένος αφού εγγυάται μεγάλο αριθμό δωρεάν ιατρικών επισκέψεων και διαγνωστικών εξετάσεων, από άριστα καταρτισμένους και έμπειρους γιατρούς, εξετάσεων προληπτικής φροντίδας υγείας καθώς και το μεγάλο όφελος κάλυψης όλων των εξόδων νοσηλείας, εάν χρειαστεί.

Όλα αυτά κάνουν από μόνα τους απόσβεση του ασφαλίστρου και πολλαπλασιάζουν και μεγιστοποιούν τα οφέλη των ασφαλισμένων εάν αναλογιστούμε ότι οι διαδικασίες αποζημιώσεων είναι ταχύτατες και  πεντακάθαρες ώστε να εμπνέουν αίσθημα εμπιστοσύνης στους ασφαλισμένους.

Τελικά αποτελεί έξυπνη και λογική λύση η μεταβίβαση του «κινδύνου» σε μια ασφαλιστική εταιρεία….

                ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΦΛΙΤΖΗΣ

                ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

                ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                2310 718788 & 6973559748