Πρώτο ΓΕ.Λ Εχεδώρου (Σίνδου): Μεγάλη επιτυχία στους αγώνες επιχειρηματολογίας Κεντρικής Μακεδονίας 2018


Συνεχίζεται η παράδοση του ΓΕ.Λ Σίνδου στους αγώνες επιχειρηματολογίας.

Για ακόμα μία χρονιά το Γενικό Λύκειο Σίνδου πέτυχε μία σπουδαία διάκριση στους αγώνες επιχειρηματολογίας, συνεχίζοντας την παράδοση χρόνων που έχει χτίσει.

Διαβάστε το κείμενο που ανήρτησαν οι  υπεύθυνοι καθηγητές:

Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα Επιχειρηματολογίας του σχολείου μας, που κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 26 σχολεία στους 3ους Περιφερειακούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας Αντιλογίας Κεντρικής Μακεδονίας, που οργάνωσε το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων.

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα μας ήταν από τις λίγες ομάδς που κέρδισαν και τους δύο (2) αγώνες που έδωσαν, και βγήκε  στη συνολική κατάταξη μεταξύ 26 σχολείων, με βάση την επιμέρους βαθμολογία.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τις αξέχαστες στιγμές που μας χαρίσατε,

Πασχαλίδου Αναστασία, Κούλογλου Αντώνιος, Κατσαρός Γεώργιος

 

Από την πλευρά μας να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στους υπεύθυνους καθηγητές.

Η ομάδα επιχειρηματολογίας του Γενικού Λυκείου Σίνδου, αποτελεί μία συνεπή προσπάθεια χρόνων γεμάτη μεράκι και αγάπη. Οι υπεύθυνοι καθηγητές, με τους οποίους είχα τη χαρά και τιμή να συνεργαστώ, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, οργανώνοντας και προετοιμάζοντας την ομάδα από την αρχή της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο. Αυτή η διαδικασία απαιτεί πολλές ώρες εκτός σχολικού προγράμματος για έρευνα, συναντήσεις και προπονήσεις, τον οποίο πρόθυμα διαθέτουν, τόσο οι υπεύθυνοι καθηγητές, ιδιαίτερα δε οι συμμετέχοντες μαθητές.

Ο βαθμός ανταπόκρισης από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Σίνδου, κάθε χρόνο αυξάνεται. Μέσα από την επιχειρηματολογία δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές, να βελτιώσουν τον προφορικό τους λόγο και να αποκτήσουν εμπειρία δημόσιας ομιλίας. Επιπλέον μελετούν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και αναπτύσσουν την ικανότητα οικοδόμησης λογικών επιχειρημάτων και αντίκρουσης άλλων, έτσι ώστε να είναι σε θέση να υπερασπιστούν τις απόψεις τους σε οποιαδήποτε συζήτηση. Βάση της όλης διαδικασίας είναι η προσοχή και ο σεβασμός στην άποψη του συνομιλητή.

Επιπλέον μέσα από τους αγώνες οι μαθητές κοινωνικοποιούνται, τους δίνεται η ευκαιρία να ανοίξουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες και να γνωρίσουν διαφορετικούς ανθρώπους, απόψεις και θέσεις.

Η προσπάθεια αυτή είναι εξαιρετική και αξίζει τη στήριξη όλης της σχολικής, και όχι μόνο, κοινότητας.

 

 

Πηγή: Ιστότοπος Γενικού Λυκείου Σίνδου