Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά των διοδίων στην εξωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης


Τι ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα;

Την άμεση διακοπή των εργασιών για την κατασκευή σταθμού διοδίων στην Εξωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης – Εγνατία Οδό, ζητά με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δέλτα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, μετά από πρόταση του Δημάρχου Ευθ. Φωτόπουλου, υιοθετήθηκε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

 

«Η έναρξη των εργασιών κατασκευής σταθμού διοδίων επί της εξωτερικής περιφερειακής Θεσσαλονίκης-Εγνατίας Οδού, μεταξύ των κόμβων Κ2 (Διαβατά) και Κ4 (Ευκαρπία), βορειοδυτικά του πολεοδομικού συγκροτήματος, αποτελεί μια αντιαναπτυξιακή παρέμβαση που έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα.

Πιστεύουμε ότι τα διόδια στο συγκεκριμένο σημείο της Εγνατίας Οδού (εξωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης) θα επιβαρύνουν

α) κυκλοφοριακά το πολεοδομικό συγκρότημα και το οδικό δίκτυο του Δήμου μας και των όμορων Δήμων και

β) οικονομικά όσους είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται μέσω αυτής, όπως είναι οι εργαζόμενοι στη Βιομηχανική Περιοχή, αλλά και οι κάτοικοι του Δήμου μας που εργάζονται στη Θεσσαλονίκη.

 

Κατόπιν αυτών απαιτούμε – ζητούμε:

  • Την άμεση διακοπή των εργασιών για την κατασκευή διοδίων στο συγκεκριμένο σημείο της Εγνατίας Οδού.
  • Την άμεση δρομολόγηση των έργων που έμειναν ημιτελή: 1) της σύνδεσης του Λιμανιού με την Εθνικό Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών 2) της σύνδεσης του Καλοχωρίου με την Εγνατία Οδό προς Καβάλα και Χαλκιδική (Κ1) 3) της ολοκλήρωσης της ενωτικής οδού στη ΒΙ.ΠΕ. που συνδέει τη Σίνδο με τη 2η Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και, τέλος 4) της ανισόπεδης γέφυρας της Ν. Μαγνησίας.
  • Την μη εφαρμογή πολιτικών, όπως η ανωτέρω, που επιβαρύνουν οικονομικά και περιβαλλοντικά την περιοχή μας, δημιουργώντας μη αναστρέψιμα προβλήματα στους πολίτες των Δήμων μας».