Ξεκίνησαν οι συνδέσεις στο δίκτυο αποχέτευσης στη Δημοτική Ενότητα Αξιού


Η πρώτη σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο στον Αξιό έγινε σήμερα το πρωί σε σπίτι  με τη συνδρομή ιδιώτη υδραυλικού και συνεργείων της ΔΕΥΑΔΔ.

Πρόκειται για ένα σπίτι που βρίσκεται στα Νέα Μάλγαρα με τον ιδιοκτήτη να αποκτά πρόσβαση στο δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΔΔ αφήνοντας πίσωτην αυτοσχέδια αποχέτευση που χρησιμοποιούσε.

«Το δίκτυο αποχέτευσης στον Αξιό σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής στην βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη που ως τώρα ήταν αναγκασμένος να πετά οικιακά λύματα σε αυτοσχέδιους συλλογείς στην αυλή του σπιτιού του.  Ήρθε επιτέλους η ώρα να αναβαθμίζουμε περιβαλλοντικά την περιοχή μας, να κερδίσουμε περιβαλλοντική και οικολογική ταυτότητα και να συμβαδίσουμε με τα σύγχρονα πρότυπα διαχείρισης αστικών λυμάτων. Οι συνδέσεις στο δίκτυο αποχέτευσης είναι πανάκια για την προστασία της δημόσιας υγείας και του τόπου μας και καλώ όλους τους κατοίκους  του Αξιού να αποκτήσουν πρόσβαση» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και συμπλήρωσε ότι «στόχος μας είναι και οι 954 συνδέσεις να ολοκληρωθούν μέχρι τέλους του 2020 με το χαμηλό κόστος σύνδεσης».

Τη διαδικασία της πρώτης σύνδεσης στα Νέα Μάλγαραπαρακολούθησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρος Σταματάκης και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του δήμου Δέλτα έχουν ήδη γίνει 200 αιτήσεις ιδιοκτητών νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επιθυμούν να ενταχθούν στο δίκτυο αποχέτευσης σε Κύμινα και Μάλγαρα.

Η πρώτη φάση του δικτύου θα εξυπηρετήσει 954 συνδέσεις ενώ η επόμενη φάση  ήδη έχει ξεκινήσει  και θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια και προβλέπει τη σύνδεση  των υπολοίπων νοικοκυριών και επιχειρήσεων της δημοτικής ενότητας Αξιού στο αποχετευτικό δίκτυο.

Στο μεταξύ στο δίκτυο αποχέτευσης θα συνδεθούν και τα δημοτικά κτίρια της δημοτικής ενότητας Αξιού.

Το κόστος σύνδεσης ανέρχεται στα 400 ευρώ προ ΦΠΑ, ενώ για την εξόφληση του ποσού έχουν καθοριστεί  δόσεις.