Η Puratos Ελλάς εγκαινίασε τις νέες της εγκαταστάσεις στη Σίνδο


ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ LUC LIEBAUT

Τις νέες της εγκαταστάσεις, στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης εγκαινίασε την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρεία πρώτων υλών αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και σοκολάτας Puratos Ελλάς ΑΕΒΕ.

Νέα προσέγγιση στα καινούρια γραφεία θεωρείται η ενσωμάτωση του Innovation Center (Κέντρο Καινοτομίας), του δεύτερου στην Ελλάδα μετά από αυτό των Οινοφύτων στις κεντρικές εγκαταστάσεις. Σε αυτό θα φιλοξενούνται οι επαγγελματίες του χώρου με στόχο την εκπαίδευση τους και την από κοινού ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών σχετικών με τις επιχειρήσεις τους.

Το χώρο εγκαινίασαν  ο πρέσβης του Βελγίου κ. Luc Liebaut και ο γενικός διευθυντής της Puratos Ελλας κ. Michel Poot Baudier, ενώ στην τελετή του αγιασμού και των εγκαινίων παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι της περιοχής Σίνδου και Ωραιοκάστρου, οι αντιπρόσωποι της εταιρίας καθώς και εκατοντάδες επαγγελματίες  της αρτοποιΐας και της ζαχαροπλαστικής από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Η ιστορία της Puratos Hellas

-H Puratos Hellas ιδρύθηκε με έδρα την Αθήνα το καλοκαίρι του 1986.
-Την πενταετία 1990-1995 στελεχώνεται το εμπορικό τμήμα της εταιρείας.
-Με την επάνδρωση του εμπορικού τμήματος δημιουργείται και ένα πολύ ισχυρό δίκτυο αντιπροσώπων σε όλη την ελληνική επαρχία.
-Την ίδια χρονική περίοδο αυξάνεται σημαντικά το μερίδιό της στην αγορά στα προϊόντα ζαχαροπλαστικής με direct πωλήσεις στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας.
-Τον Ιανουάριο του 1995 αγοράζει οικόπεδο 31,1 στρεμμάτων με κτίσμα 2.300 τετραγωνικών μέτρων στην βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων περίπου 50 χιλιόμετρα απόσταση από την Αθήνα. Το καλοκαίρι του 1995 ιδρύεται υποκατάστημα στην Θεσσαλονίκη.
-Το 1996 αρχίζει να παράγει τα πρώτα προϊόντα στο εργοστάσιο της στα Οινόφυτα. Δύο γραμμές παραγωγής (προϊόντα αρτοποιίας & προϊόντα ζαχαροπλαστικής) έχουν εγκατασταθεί για τον σκοπό αυτό.
-Το 1997 τίθεται σε λειτουργία και η γραμμή παραγωγής για ταwet products.
-Τα έτη 2000 και 2001 οργανώνονται το εμπορικό τμήμα και το distribution department με σκοπό τις direct πωλήσεις στην Αθήνα. Την ίδια περίοδο γίνεται η μεταφορά του κέντρου διανομής από την Αθήνα στο κτίριο στα Οινόφυτα.
-Το 2007 καλύπτονται οι ανάγκες για αποθηκευτικούς χώρους κτίζοντας καινούργια αποθήκη 700 τετραγωνικών μέτρων στο οικόπεδο στα Οινόφυτα και παράλληλα κατασκευάζεται Baker Center για τις ανάγκες του R&D department.
-Το 2011 ολοκληρώνονται οι εγκαταστάσεις των Οινοφύτων και γίνεται η μεταφορά όλων των υπηρεσιών και του πλήρως εξοπλισμένου Innovation Center της εταιρίας.
-Το 2015 γίνεται αναβάθμιση του wetplan με στόχο την βελτίωση των προϊόντων αλλά και την αύξηση της δυναμικότητας .

Σήμερα η εταιρεία  αριθμεί συνολικά 90 περίπου εργαζομένους και είναι πρώτη στο κλάδο σε πωλήσεις στην Ελληνική αγορά. Από το υποκατάστημα της στην Θεσσαλονίκη εφοδιάζει σχεδόν όλη την βόρεια Ελλάδα κάνοντας direct πωλήσεις αλλά και μέσω αντιπροσώπων.

puratos-vipeth