Σε Κύμινα και Χαλάστρα για τους Αγιασμούς των Σχολείων ο Δήμαρχος Δέλτα


Παρουσία του Δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη τελέστηκε ο Αγιασμός στο ΕΠΑΛ Χαλάστρας.

Με εντολή της διεύθυνσης του σχολείου την τελετή του Αγιασμού παρακολούθησαν οι πρωτοετής μαθητές της Α Λυκείου.

«Η πανδημία δοκιμάζει την κοινωνία μας  που οφείλει να συνηθίσει τα νέα δεδομένα για την προστασία της. Εσείς χρειάζεται να είστε προσεκτικοί, να φοράτε μάσκα και να τηρείτε τα μέτρα ασφαλείας για να προστατεύεστε εσάς  τους καθηγητές σας την οικογένεια σας» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα απευθυνόμενος στους μαθητές ενώ τους ζήτησε να προστατεύουν και τη σχολική περιουσία καθώς όπως τόνισε «ανήκει σε όλους μας ανεξαιρέτως».  Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους  μαθητές του ΕΠΑΛ καλή χρονιά και καλή πρόοδο.

Στην τελετή του Αγιασμού έδωσε το παρόν ο αντιπρόεδρος του ΚΠΟΔΔ και δημοτικός σύμβουλος Αχιλλέας Χαντές .

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης  Τοπικής Οικονομίας  και Αξιού  Φάνη Αλμπάνη τον Δημοτικό Σύμβολο Θοδωρή Βαλάρη και τον Τοπικό Σύμβουλο  Στέργιος Κότας, έδωσε το παρόν στην τελετή του Αγιασμού του 1ου και 2ουνηπιαγωγείου Κυμίνων.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους λιλιπούτειους μαθητές,τις νηπιαγωγούς και στους γονείς τους  καλή σχολική  χρονιά υπογραμμίζοντας  ότι η έναρξη της λειτουργίας των σχολείων έγινε με αγώνα δρόμου της δημοτικής αρχής  που μόλις το απόγευμα της Κυριακής παρέλαβε και διένειμε τις μάσκες στα περισσότερα σχολεία.

«Παρά τις όποιες καθυστερήσεις του υπουργείου Παιδείας , που θα μπορούσε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει νωρίτερα ώστε όλα να είναι έτοιμα έγκαιρα για το άνοιγμα των σχολείων,  καταφέραμε να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο κουδούνι σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στο δήμο Δέλτα» τόνισε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε ότι  οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς πλήρωσαν το μάρμαρο των καθυστερήσεων της Πολιτείας.

«Ζούμε πρωτόγνωρες και δύσκολες καταστάσεις και καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε όλοι μαζί με συμπονώ ενότητα και αλληλεγγύη. Εμείς σαν δήμος διαμορφώσαμε ένα σχέδιο μέσα στο καλοκαίρι και πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις με υλικοτεχνικές  υποδομές για να γίνει πιο εύκολο το έργο των εκπαιδευτικών και πιο ευχάριστη η παραμονή των μαθητών στα σχολικά κτίρια.Επιδιορθώθηκαν βλάβες, έγιναν παρεμβάσεις σε εσωτερικούς και  αύλειους χώρους   όπου χρειαζόταν έγιναν  προσθήκες  αιθουσών κλπ. Είχαμε όμως και καθυστερήσεις όπως αυτές με την τοποθέτηση καθαριστριών που δεν ήταν ευθύνη δική μας καθώς μέσα σε 11 ημέρες έπρεπε να προκηρυχτούν οι θέσεις και να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις . Φέτος οι καθαρίστριες που προσλάβαμε ήταν λιγότερες από ότι πέρυσι παρόλο που οι ανάγκες για τον συχνότερο  καθαρισμό των αιθουσών (κάθε τρείς ώρες) έχουν αυξηθεί  λόγω της πανδημίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφτούν ούτε οι  αυτονόητες ανάγκες για την καθαριότητα  στα σχολεία»  τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης.

Στους μικρούς μαθητές  και στις νηπιαγωγούς των Κύμινων παραδόθηκε η νέα παιδική χαρά που εγκαταστάθηκε στην αυλή των σχολείων με ολοκαίνουργια παιχνίδια και πλαστικό τάπητα για να περνούν ευχάριστες  και δημιουργικές  ώρες τα 60 νήπια του 1ου και 2ου νηπιαγωγείου.

Παράλληλα παραδόθηκε όλο το έργο ανάπλασης που περιλαμβάνει νέα περίφραξη του αύλειου  χώρου, ανάπλαση  των πεζοδρομίων περιμετρικά του σχολείου  και  ράμπα που τοποθετήθηκε για την πρόσβαση στο σχολείο  ατόμων με κινητικά προβλήματα.

«Τα νηπιαγωγεία των Κυμίνων με τις εξαίρετες νηπιαγωγούς και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις  φιλοδοξούμε να αποτελέσουν πρότυπο όχι μόνο για την Ενότητα Αξιού και για τον Δήμο Δέλτα άλλα και για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.