Σύντομο tip #1: τι είναι τα μικρά σακουλάκια στο κουτί παπουτσιών


Σίγουρα έχεις συναντήσει και εσύ μέσα σε ένα κουτί με παπούτσια ένα μικρό σακουλάκι πυριτίου. Το πιο πιθανό είναι ότι απλά το πέταξες και έτρεξες να απολαύσεις το νέο σου ζευγάρι παπούτσια.

Τι είναι τα σακουλάκια πυριτίου που συναντάμε μέσα στα κουτιά με παπούτσια και πού μπορούν να σου φανούν χρήσιμα;

Τα σακουλάκια πυριτίου δεν τα συναντάμε μονάχα σε κουτιά με παπούτσια αλλά και μέσα σε κουτιά με ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και μουσικά όργανα και πολλά άλλα προϊόντα. Τα σακουλάκια αυτά έχουν ως σκοπό να απορροφάνε την επιπλέον υγρασία και να προστατεύουν το προϊόν κατά την μεταφορά του.

Τώρα που ξέρεις τι είναι και πριν πετάξεις το επόμενο σακουλάκι πυριτίου να σου πω πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις!

  1. Σώστε τα υλικά του μακιγιάζ σου: Κάθε γυναίκα πρέπει να έχει 1-2 σακουλάκια πυριτίου εκεί που βάζει τα υλικά του μακιγιάζ της για να εμποδίσει την υγρασία να χαλάσει κυρίως την πούδρα αλλά και τα υπόλοιπα καλλυντικά που βρίσκονται σε μορφή σκόνης όπως το ρουζ, οι σκιές και το highlighter.
  2. Βάλε τα στην τσάντα του γυμναστηρίου σου: Τα βακτήρια συνήθως ευδοκιμούν σε υγρά περιβάλλοντα, οπότε αυτά τα σακουλάκια μπορούν να σε βοηθήσουν να εξαλείψεις την υγρασία και τα μικρόβια από την τσάντα σου. Μπορούν επίσης να εξαλείψουν και τη δυσάρεστη οσμή.
  3. Κάντε τα ξυραφάκια να διαρκούν περισσότερο. Αντί να αφήνεις το ξυραφάκι σου κάπου στο μπάνιο, όπου είναι πάντα υγρό το περιβάλλον, βάλε το σε ένα πλαστικό δοχείο με λίγα σακουλάκια πυριτίου μέσα. Θα απορροφήσει την υγρασία και θα το κάνει να διαρκέσει περισσότερο αποτρέποντάς το από το να σκουριάσει.
  4. Σώσε το κινητό σου τηλέφωνο που βράχηκε. Όταν στο τηλέφωνό σου πέσουν υγρά, αντί να κάνεις πειράματα, βάλε το απλά ανάμεσα σε σακουλάκια πυριτίου. Γέμισε ένα βάζο με αυτά και βάλε το κινητό σου μέσα. Θα δεις ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματική μέθοδος.