Συνάντηση Δημάρχου Δέλτα-γονέων για τον Παιδικό Σταθμό του Ανατολικού


Τι ειπώθηκε στην συνάντηση;

Το απόγευμα της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη, γονέων και της Διευθύντριας του Παιδικού Σταθμού Ανατολικού.  Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Φάνης Αλμπάνης και Διονύσης Λιακόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρύσα Γεωργιάδου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανατολικού Σπύρος Καρκαμάνης.

Θέμα της συνάντησης ήταν η διευθέτηση της στέγασης των παιδιών που φιλοξενούνται στον Παιδικό Σταθμό, από τη στιγμή που το υπάρχον κτίριο είναι ακατάλληλο. Ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης περιέγραψε γλαφυρά την κατάσταση και ξεκαθάρισε πως δύο είναι οι προτεινόμενες λύσεις: είτε θα πληρωθούν τα πρόστιμα από τον ιδιοκτήτη και θα προχωρήσουν οι κατάλληλες εργασίες, έτσι ώστε το κτίριο να μπορεί να φιλοξενήσει με ασφάλεια τα παιδιά είτε θα αναζητηθεί νέος χώρος στέγασης του Παιδικού Σταθμού εντός του οικισμού του Ανατολικού, ο οποίος θα πληροί τις προϋποθέσεις που ο νόμος ορίζει.

Μετά από συζήτηση, γονείς και δημοτική αρχή κατέληξαν στο ότι το καλύτερο είναι να βρεθεί ένας νέος χώρος, κατάλληλος, ο οποίος θα μπορεί και σε βάθος χρόνου να εξυπηρετεί τους κατοίκους του Ανατολικού. Μέχρι να συμβεί αυτό τα παιδιά που φιλοξενούνταν στον Παιδικό Σταθμό Ανατολικού, θα φιλοξενηθούν σε παιδικούς σταθμούς στα Κύμινα και τη Σίνδο. Ο Δήμαρχος αναμένει από τους γονείς τον ακριβή αριθμό παιδιών, τα οποία θα φιλοξενηθούν σε Κύμινα και Σίνδο έτσι ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες εξεύρεσης ενός ασφαλούς μέσου για τη δωρεάν μεταφορά των παιδιών.

Παρόντες ήταν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αχιλλέας Χαντες και Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος.