Συνελήφθησαν για διαρρήξεις στον οικισμό “Αγία Σοφία” στα Διαβατά


Πρόκειται για 4 άτομα.

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη, χθες το πρωί στον οικισμό «Αγία Σοφία» στα Διαβάτα , τεσσάρων Ρομά, ηλικίας 26 οι δύο, 39 και 47 ετών οδήγησε η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες λίγο νωρίτερα διέρρηξαν κατάστημα εμπορίας ψυγείων αυτοκινήτου στη δυτική Θεσσαλονίκη και αφαίρεσαν περίπου 80 ευρώ καθώς και δύο πυροσβεστήρες, ενώ στην συνέχεια διέφυγαν με κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης προέκυψε ότι οι συλληφθέντες περί τα μέσα Μαρτίου του τρέχοντος έτους διέρρηξαν οικία στην περιοχή των Πεύκων, απ’ όπου αφαίρεσαν τιμαλφή και τα κλειδιά δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, εκ των οποίων αφαίρεσαν το ένα σε μεταγενέστερο χρόνο.

Επιπλέον, στο κλεμμένο όχημα είχαν τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει την προηγούμενη ημέρα από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

*Φωτογραφία Αρχείου

Με πληροφορίες από: thestival.gr