Ταυτοποιήθηκαν πέντε άτομα για ληστεία στο Καλοχώρι – Ανάμεσά τους δύο ανήλικοι


Η έρευνα των Αστυνομικών Αρχών οδήγησε στην εξιχνίαση ληστείας που σημειώθηκε στις αρχές Ιουλίου στο Καλοχώρι και στην ταυτοποίηση των δραστών.

Η Αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τους πέντε Ρομά που έκλεψαν Ι.Χ. από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και το ίδιο βράδυ λήστεψαν επιχείρηση στο Καλοχώρι. Οι δράστες, δεν δίστασαν να χτυπήσουν τον φύλακα της εταιρίας –ο οποίος χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο – προκειμένου να «ξαφρίσουν» την επιχείρηση.

Το χρονικό της ληστείας

Βράδυ 4ης Ιουλίου. Πέντε Ρομά, δύο εξ αυτών ανήλικοι, κλέβουν ένα αυτοκίνητο από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και το ίδιο βράδυ κάνουν διάρρηξη σε εταιρεία στο Καλοχώρι. Οι πέντε δράστες χρησιμοποιούν το κλεμμένο όχημα για να σπάσουν την πόρτα εισόδου αλλά και για να διαφύγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις εισέβαλαν στο κτίριο της επιχείρησης έκλεψαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, δύο υπολογιστές της εταιρείας, ενώ φεύγοντας χτύπησαν με μανία τον αλλοδαπό φύλακα, του έκλεψαν το κινητό και διέφυγαν. Ο φύλακας οδηγήθηκε στο νοσοκομείο λόγω του άγριου ξυλοδαρμού.

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες – Δύο εξ αυτών ανήλικοι – Εκκρεμεί απόφαση για υπόθεση βιασμού για τον έναν.

Μετά από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, ταυτοποιήθηκαν για τη ληστεία πέντε Ρομά ηλικίας 15, 17 και 20 ετών, καθώς και δύο 25χρονοι.

Από τους δράστες προφυλακίστηκε ο ένας 25χρονος καθώς εκκρεμεί απόφαση φυλάκισης 16 ετών για βιασμό. Ο ίδιος μάλιστα φαίνεται πως ήταν ο “εγκέφαλος” της ομάδας.

Οι διαρρήκτες κατοικούν στον καταυλισμό τσιγγάνων “Αγία Σοφία“.

Να σημειωθεί πως όταν εντοπίστηκαν από την Αστυνομία παραδέχτηκαν την ενοχή τους στις καταθέσεις τους.

Τέλος, δικογραφία σχηματίσθηκε και για ένα έκτο άτομο, ο οποίος φέρεται να αγόρασε κλεμμένο κινητό από τους πέντε δράστες.

 

*Φωτογραφία Αρχείου

Με πληροφορίες από: thestival.gr