Θ. Καράογλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ τύλιξε την Ελλάδα σε 7.500 κόλλες χαρτιού»


«Εθνοκτόνο» και «οδοστρωτήρα φόρων που συνθλίβει τη μεσαία τάξη και τη χώρα» χαρακτήρισε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου το νομοσχέδιο-έκτρωμα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε από το βήμα του Κοινοβουλίου τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα,  ότι «τύλιξε την Ελλάδα σε 7.500 κόλλες χαρτιού» και την οδήγησε σήμερα να βρίσκεται «με τον “κόφτη” στην πλάτη», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «η ελπίδα ήλθε, είδε και απήλθε».

«Οι Έλληνες πληρώνουν το βαρύ τίμημα των αυταπατών που καλλιεργήσατε τα τελευταία χρόνια στην κοινή γνώμη κ. Τσίπρα, καθώς  και της προσωπικής σας αναξιοπιστίας στο εξωτερικό» είπε στην αρχή της ομιλίας του, στηλιτεύοντας την παντελή αδυναμία του Μεγάρου Μαξίμου να χαράξει αποτελεσματική στρατηγική εξόδου από την κρίση.

Αυτή η ανικανότητα, πρόσθεσε, έχει ως αποτέλεσμα οι Έλληνες φορολογούμενοι να βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με ένα συντριπτικό κύμα άμεσων και έμμεσων φόρων ύψους  1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2018, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προβλέπεται να εισπραχθεί έως το 2017.

Συνεχίζοντας τη δριμεία κριτική, ο κ. Καράογλου τόνισε ότι η Κυβέρνηση «δεν διαθέτει αίσθηση της οικονομικής πραγματικότητας» και πως με την αναποτελεσματική πολιτική των αυταπατών εκχωρεί την οικονομική πλευρά της εθνικής μας κυριαρχίας, οδηγώντας την Ελλάδα σε ένα διαρκές μνημόνιο με αντάλλαγμα ορισμένες αόριστες υποσχέσεις για το χρέος.

«Δώσατε τα πάντα στους πιστωτές μας, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσετε μερικά “εάν” και “εφόσον”. Υποθηκεύετε το μέλλον των επόμενων γενεών μετατρέποντας την Ελλάδα σε απέραντο hot spot χρέους» ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά, σημειώνοντας ότι «καμία οικονομία, σε κανένα μέρος του κόσμου, δεν έχει καταφέρει να ανορθωθεί στηριζόμενη μονάχα σε φορολογικά μέτρα».

Για αυτό, πρόσθεσε, «τα σημερινά αδιέξοδα της ελληνικής οικονομίας είναι συνειδητές επιλογές της Κυβέρνησης».

«Στραγγαλίζετε τις επενδύσεις, πολλαπλασιάζετε τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, εξοντώνετε τη μεσαία τάξη, τριπλασιάζετε το ποσό του φόρου σε σύγκριση με πέρυσι, ακυρώνετε κάθε προοπτική ανάπτυξης, διαλύετε τον ιδιωτικό τομέα, σκοτώνετε την πραγματική οικονομία. Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουν οι μύθοι και οι αυταπάτες από την πραγματικότητα, για να μπορέσουμε να καταλάβουμε ως κοινωνία που βρισκόμαστε. Η Κυβέρνησή σας είναι ένα ατύχημα για τη χώρα το οποίο δεν ακυρώνεται, αλλά μονάχα καταργείται» έκλεισε την ομιλία του ο κ. Καράογλου.